Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veterinarska škola u Zagrebu

Profesorica tražila da ručnikom prekriju glavu dok ih ispituje online: "Ostala sam u šoku, dijete je odbilo tako odgovarati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorica Bosiljka Vidović Kordić u Veterinarskoj školi u Zagrebu od učenika je tražila da glave tijekom ispitivanja pokriju ručnicima.

Profesorica fizike Bosiljka Vidović Kordić u zagrebačkoj Veterinarskoj školi prvo je odbijala ispitivati učenike online kako bi ispravili ocjene, a potom ih je obavijestila na Teams da se pripreme za ispitivanje u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac Mogu se pojaviti iznimke Nastavak školske godine za većinu učenika počinje na daljinu: Donosimo detaljan pregled stanja po županijama Radovan Fuchs Nema odgode državne mature Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na C model nastave, Zvonimir Šostar objasnio na koga se sve to odnosi

Kad su se svi prijavili na sat, od učenika koje je ispitivala je zatražila da lice i glavu prekriju ručnicima bez obzira na uključene kamere na računalima.

Roditelji učenika prvog razreda koji je bio natjeran na ovakvo odgovaranje cijeli su slučaj prijavili ravnateljici škole Andrei Djurdjević, Agenciji za odgoj i obrazovanje, prosvjetnoj inspekciji i Ministarstvu obrazovanja, piše Večernji list.

Na taj je način ispitano troje učenika, dio razreda odbio je odgovarati prekrivena lica, a učenici su sat snimili kako bi dokazali način na koji profesorica Vidović Kordić radi s njima.

Roditelji šokirani

"Za slučaj sam saznala jučer navečer, javili su se roditelji da su djeca morala tako odgovarati, no više vam zasad nemam što reći. Već danas smo kontaktirali s roditeljima i učenicima, porazgovarat ćemo s njima da kažu što se dogodilo, kao i s profesoricom", kazala je ravnateljica Veterinarske škole Andrea Djurdjević.

"Ostala sam u šoku kada mi je dijete ispričalo što se dogodilo i kakav je bio profesoričin zahtjev. Dijete je odbilo tako odgovarati i ima moju punu podršku", rekao je jedan od roditelja uz objašnjenje da su djeca taj postupak vidjela kao omalovažavanje i ismijavanje i dodajući da su pristali oni koji su se bojali negativne ocjene.

"Zatečen sam i iznenađen i pozivam sve nadležne institucije na postupanje, naročito Agenciju za odgoj i obrazovanje i Inspekciju", komentirao je slučaj Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene