Predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević podnio je Nadzornom odboru zahtjev za smanjenjem plaće zbog krize uzrokovane epidemijom COVID-19.

Galerija


Nakon zahtjeva predsjednika Uprave Pevexa Jurice Lovrinčevića  potpisan je Sporazum na temelju kojega će mu za rad od 1. travnja 2020. biti isplaćena mjesečna plaća u neto iznosu od 4.000 kn, što ujedno predstavlja iznos najniže plaće u Pevexu, priopćili su iz te tvrtke.

Vezani članci Panoramski pogled na Mostar (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom Koronavirus, Srbija Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana

''Jasno je da navedeno smanjenje neće imati značajne financijske učinke za tvrtku, nego je, prije svega, simbolična poruka kako su interesi tvrtke ispred vlastitih interesa. Ovim potezom solidarnosti želim pokazati kako tvrtka Pevex, pogotovo u ovim kriznim vremenima, stoji iza svih svojih djelatnika te kako smo u ovome svi zajedno“, poručio je Jurica Lovrinčević.