Brazilski predsjednik u više navrata je pokazao da koronavirus ne shvaća ozbiljno te odbija ispravno nositi masku iako mu je sud naredio da je mora imati. Rezultati testa kojeg je napravio u ponedjeljak pokazali su da je pozitivan na koronavirus.


Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro, objavio je da je pozitivan na koronavirus. Testirao se nakon što su brazilski mediji objavili kako ima simptome bolesti, a u više navrata je pokazao kako epidemiju ne shvaća ozbiljno iako je Brazil s 1,6 milijuna zaraženih i 65 tisuća mrtvih drugi u svijetu po zahvaćenosti koronavirusom, nakon Sjedinjenih Država.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Loše brojke iz susjedstva: U BiH 253 novozaražene osobe, Slovenija bilježi najveći broj dnevnih zaraza ovog mjeseca Nacionalni stožer civilne zaštite USKORO UŽIV Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje najnovije podatke o novooboljelima

Bolsonaro je prije tri dana bio na proslavi američkog Dana nezavisnosti u veleposlanstvu SAD-a na kojoj su bili i članovi vlade poput ministra vanjskih poslova Ernesta Araúja i ministra obrane Fernanda Azeveda, javlja The Guardian.

Brazilski predsjednik često ide na okupljanja s većim brojem ljudi, a masku ne nosi ili je pak nosi neispravno iako mu je sud naredio da je mora imati.