Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila predsjednica EK-a

Europa zabrinuta zbog novog vala zaraza: ''Vrijeme je za raspravu o tome da cijepljenje bude obvezno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je da je vrijeme da Europa raspravi o tome da cjepiva protiv COVID-a budu obvezna.

Vrijeme je za raspravu o tome da cjepiva protiv COVID-a budu obvezna u cijeloj Europi jer je kontinent pogođen novim valom zaraza. Najava je to predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, piše Daily Mail.

''Mislim da je razumno i primjereno sada voditi ovu raspravu'', rekla je istaknuvši da je trećina od 450 milijuna stanovnika EU-a još uvijek necijepljena.

''Treba razgovarati o tome kako potaknuti i potencijalno razmišljati o obveznom cijepljenju unutar Europske Unije. Za to je potreban zajednički pristup. Ali mislim da je to rasprava koju treba voditi'', kazala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aplauz za povijesni sporazum Na pomolu globalni dogovor o borbi protiv pandemija: "Ovo je razlog za slavlje i nadu"

Von der Leyen je o ovoj temi progovorila nakon što je Austrija prošlog mjeseca najavila da bi cijepljenje moglo postati obvezno, a pomoćnik novog njemačkog kancelara Olafa Scholza u utorak je rekao da želi da njegova zemlja slijedi taj primjer, prenosi Daily Mail.

Europa se trenutačno bori s valom slučajeva zaraze zbog kojih su brojne europske zemlje vratile ograničenja usred straha od još jednog Božića provedenog u izolaciji. Strahovima pomaže i pojava omikrona, nove varijante koronavirusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene