Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REGIJA IZ MINUTE U MINUTU

Vučić najavio povećanje plaća svim zdravstvenim djelatnicima jer trpe veliki pritisak u borbi protiv koronavirusa

Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Željko Komšić (Foto: AFP) Željko Komšić (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Koronavirus u Srbiji, ilustracija Galerija 1/2 >>
Zatvoreni su granični prijelaz Batina-Bezdan, željeznički most Erdut-Bogojevo te riječni prijelaz Apatin, dok se promet nastavlja odvijati na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci, Tovarnik-Šid i Ilok-Bačka Palanka.

Ako se nalazite u nekoj od "crvenih zona" i želite podijeliti svoju priču, video ili fotografije, možete nam se javiti na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* U Srbiji je koronavirusom zaraženo 24 ljudi

* U Sloveniji je oboljelo 96 osoba

* U BiH je zaraženo 11 ljudi

* Zatvaraju se sve škole i vrtići u Sloveniji

23:15 Iako zasad nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, u Mostaru se dezinfciraju sredstva javnog prijevoza.

21:45 Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je od premijerke Ane Brnabić zatražio da Vlada na sjednici donese odluku o formiranju dva krizna stožera za borbu protiv koronavirusa.

Jedan stožer, kojem bi na čelu bila Brnabić, bavio bi se izravno zdravstvenom situacijom, a drugi mjerama neophodnim za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa u gospodarstvu.

Vučić je najavio i povećanje plaća djelatnicima u zdravstvu za 10 posto jer zdravstvene ustanove trpe veliki pritisak u borbi protiv koronavirusa, a povišicu će dobiti svi - od vozača do stomatologa i liječnika specijalista.

19:00 Broj zaraženih u Srbiji porastao je na 24, javlja B92.

18:59 Broj potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom u Sloveniji po zadnjim je službenim podacima porastao na 96, potvrdili su u četvrtak navečer na konferenciji za novinare u Ljubljani predstavnici vlade i epidemiološke struke. Ukupno je izvršeno 3058 testiranja, što znači da ih je kod 3,4 posto potvrđena prisutnost virusa.

U odnosu na podatke od popodne, bilježi se 14 novih slučajeva zaraze, a broj inficiranih udvostručen je u odnosu na jučerašnje stanje.

Komšić u samoizolaciji

18:26 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nalazi se u samoizolaciji. Komšić se jučer vratio u BIH nakon posjete Kanadi gdje se sastao s kanadskim premijerom za kojeg je javljeno da se nalazi u samoizolaciji, jer je njegova supruga razvila simptome nalik gripi nakon putovanja u London.

Komšić i kanadski premijer sastali su se jučer, a Komšić je potvrdio za "Dnevni Avaz" da se danas vratio s puta.

"Ukoliko bude potrebe, napravit ću pretrage i postupati po preporukama. U samoizolaciji sam dok ne napravimo testove", kazao je.

18:25 Vlasti Federacije BiH donijele su odluku o obustavi nastave u svim obrazovnim institucijama i vrtićima, otkazivanju kulturnih i sportskih događaja. Naložena je obustava nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama te rada vrtića u trajanju od najmanje petnaest dana. Također otkazuju se održavanje kulturnih i sportskih događaja, kao i treninzi.

 

15:51 Srbija privremeno zatvara 44 manja frekventna granična prijelaza. Međunarodni cestovni promet preusmjeren je na glavne granične prijelaze, a bit će zatvorena 44 manja i povremena granična prijelaza prema Mađarskoj, Hrvatskoj, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

15:30 Slovenski premijer Marjan Šarec najavio je u četvrtak da će slovenska policija ubuduće zaustavljati teretni promet koji dolazi iz Italije.

Zaustavljat ćemo teretnjake koji u Sloveniju dolaze iz Italije i vraćati ih natrag kako se Slovenija ne bi pretvorila u zatvoreni "džep" za vozače, što bi izazvalo zdravstvene i druge probleme, kazao je Šarec u razgovoru s novinarima.

Slovenija je u srijedu počela kontrolirati putnički promet s Italijom na šest kontrolnih točaka te vraćati one koji pokazuju simptome koronavirusa ili imaju tjelesnu temperaturu iznad 37,5 stupnjeva.

14:57 Broj zaraženih u Sloveniji porastao je na 89.

14:43 Gradske vlasti u Banjoj Luci odlučile su u četvrtak poduzeti nove mjere u borbi protiv koronavirusa nakon što su u tom gradu potvrđena četiri nova slučaja zaraze, potvrdio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Ukupan broj osoba u Bosni i Hercegovini kod kojih je potvrđen virus COVID-19 sada je jedanaest, a sedam zaraženih osoba upravo je s područja Banje Luke i obližnjeg mjesta Čelinac, dok su preostale tri osobe locirane u Zenici.

Radojičić je na konferenciji za novinstvo kazao kako su u gradskoj upravi odlučili poduzeti mjere čiji je cilj spriječiti svako masovnije okupljanje te smanjiti kretanje i kontakte na minimum. Stoga će radno vrijeme trgovina, restorana i kafića od sada biti do 18 sati, a do 22 sata moći će biti otvorene samo pekarnice i dežurne prodavaonice.

Trgovinski centri bit će potpuno zatvoreni vikendom.

13:40 U Beogradu se zatvaraju svi ugostiteljski objekti koji primaju više od 100 ljudi, a zabranjeno je i održavanje manifestacija i filmskih projekcija.

13:10 Slovenski prometni servisi u četvrtak upozoravaju na velike kolone i duga čekanja za teretna vozila na izlasku iz Slovenije u Hrvatsku zbog kontrola uvedenih zbog koronavirusa.

Teretna vozila danas na izlazak iz Slovenije na graničnom prijelazu Obrežje/Bregana čekaju deset sati, na prijelazu Gruškovje/Macelj jedan do dva sata, a na graničnom prijelazu Metlika/Jurovski Brod oko dva sata, navodi portal.

11:07 Zbog koronavirusa je prekinuta nastava u školama Kantona Sarajevo.

12:20 Slovenski premijer Šarec potvrdio je kako su u toj zemlji 82 zaražene osobe te je proglašena epidemija. Osim toga, zabranjen je ulaz kamionima iz Italije. 

Vlada je zato na Twitteru zamolila građane da ostanu kod kuće i zamolila ih da vjeruju institucijama da će raditi svoj posao.

10:40 Policija u Crnoj Gori uhitila je muškarca koji je na društvenim mrežama širio paniku zbog koronavirusa. On je na Facebooku napisao kako ima informaciju da je oboljelo 13-ero ljudi te da institucije ne rade svoj posao, javlja Mondo.me.

U toj zemlji zasad nije bilo slučajeva zaraze.

10:00 Slovenski mediji javljaju da je broj zaraženih porastao na 82, ali još nema službene potvrde.

9:45 Potvrđena su četiri nova slučaja koronavirusa u Republici Srpskoj, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Time se broj zaraženih u BiH popeo na 11.

Kako je istaknuo Šeranić, riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji, a bili u kontaktu sa zaraženim u Hrvatskoj, te o muškarcu i ženi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama u Sloveniji, prenosi Avaz.ba.

Svi su se oni sami prijavili sukladno pozivu upućenom osobama koje su nedavno putovale u inozemstvo, a kada su im se pojavili simptomi bolesti testirani su i utvrđeno je kako su zaraženi virusom COVID-19.

9:30 Zatvoreni su i manji granični prijelazi između Slovenije i Italije te je obustavljen autobusni prijevoz između te dvije zemlje.

9:10 Jutros je u Srbiji još jednoj osobi potvrđena zaraza koronavirusom te ih je sada u toj zemlji 19.

9:05 Police trgovina gotovo su poluprazne u četvrtak u Crnoj Gori, gdje je stanovništvo počelo stvarati zalihe u strahu od mjera koje bi vlada mogla poduzeti protiv koronavirusa iako još nijedan slučaj nije zabilježen u toj državi.

U želji da smiri napetosti ministrica ekonomije Dragica Sekulić pokušava uvjeriti građane da veliki trgovinski lanci imaju zalihe osnovnih namirnica za nekoliko mjeseci.

8:49 Slovenski premijer Marjan Šarec najavio je zatvaranje svih škola, vrtića i fakulteta u zemlji od ponedjeljka. Kaže kako je to potrebna mjera s obzirom na situaciju.

"Ministarstvima za zdravlje i za obrazovanje naredio sam da pripreme sve što je potrebno da se s ponedjeljkom zatvore sve odgojno-obrazovne ustanove. To je zahtjevna mjera s mnogim posljedicama, ali nužna u sadašnjoj situaciji", naveo je Šarec.

8:25 Osnovna škola u Sloveniji bit će zatvorena najmanje dva tjedna. Jučer je potvrđeno da je koronavirusom zaražena učiteljica u osnovnoj školi Šmarje, a danas je gradonačelnik potvrdio da je zaraženo i dijete. Učiteljica je bila na odmoru u Italiji, a bila je u kontaktu s učenicima. Danas bi trebali biti poznati rezultati testiranja svih koji su s njom bili u kontaktu.

8.00 Glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je za DNEVNIK.hr da je Republika Srbija zatvorila cestovni prijelaz Batina-Bezdan, željeznički most Erdut-Bogojevo te riječni prijelaz Apatin, dok se promet nastavlja odvijati na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci, Tovarnik-Šid i Ilok-Bačka Palanka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene