Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Otpuštena iz bolnice

Prabaka (106) iz Velike Britanije pobijedila koronavirus: "Osjećam se sretno i jedna čekam vidjeti svoju obitelj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
106-godišnja Connie Titchen otpuštena je iz bolnice nakon tri tjedna. Oporavila se od koronavirusa.

Connie Titchen, 106-godišnja prabaka u Velikoj Britaniji otpuštena je iz bolnice nakon što se tri tjedna borila sa zarazom koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

"Ona je naš najstariji pacijent koji je pobijedio ovu bolest, a vjerujemo da se radi i o najstarijem pacijentu u državi", priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo na području Sandwell i West Birmingham.

"Osjećam se sretno što sam se izborila protiv ovog virusa i jedva čekam vidjeti svoju obitelj", kazala je medicinskim sestrama Connie Titchen.

U bolnici kažu da je prabaka rođena u rujnu 1913. godine, preživjela dva rata, a u bolnicu je primljena sredinom ožujka sa sumnjom da ima upalu pluća. Dijagnosticiran joj je koronavirus.

Prabaka je s veliki aplauzom prisutnog medicinskog osoblja ispraćena do automobila koji ju je prevezao do kuće, piše CNN.

"Bilo je fantastično vidjeti Connie kako se oporavlja. Ona je nevjerojatna i dali smo se od sebe da joj pomognemo u oporavku. Lijepo je vidjeti kad naši pacijenti odlaze nakon što su pobijedili koronavirus", kazala je medicinska sestra Kelly Smith.

Ovo nije prvi takav slučaj. Podsjetimo, Nizozemka Cornelia Ras oporavila se od koronavirusa u dobi od 107 godina i tako najvjerojatnije postala najstarija osoba na svijetu koja je preboljela COVID-19.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene