Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija sve snimala

Tisuće ljudi na ulicama bez razmaka i maski: "Izlazite iz bolnica, ubit će vas tamo". U Nacionalnom stožeru - bez komentara

Aktualno Galerija +0 Povorka u Osijeku Galerija 1/1 >>
U Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Osijeku i Dubrovniku održane su povorke slobode. Na fotografijama iz većine gradova jasno se vidi da se sudionici povorke ne pridržavaju epidemioloških mjera. Hoće li se to - i koliko - odraziti na broj novozaraženih u idućim danima i tjednima, ostaje da se vidi.

Svjetska povorka slobode, mira i demokracije održana je u 100 gradova svijeta.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Na zagrebački Trg bana Jelačića stigle su tisuće ljudi. Bez razmaka i maski, prosvjedovali su protiv epidemioloških mjera Nacionalnog stožera. Prosvjed je snimala policija. Pitali smo i nadležne jesu li danas uočili kršenje mjera na ovim prosvjedima. Odgovor je da je Nacionalni stožer - bez komentara.

U Splitu na ulice izašlo nekoliko stotina ljudi

Splitska povorka oko podneva je krenula prema rivi. Okupilo se nekoliko stotina ljudi. Na splitskoj rivi su se primili za ruke i pjevali.

Na fotografijama iz Splita jasno se vidi da se sudionici povorke ne pridržavaju epidemioloških mjera. Prosvjed je pratila i snimila policija, javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič. 

 

Jednu od prosvjednica pitali smo što kažu na ljude koji se u bolnicama bore za život, na što je poručila:

"Ubit će ih tamo, izlazite iz bolnice", kazala je. 

Održana povorka i u Osijeku

Povorka slobode održana je i u Osijeku. Okupilo se stotinjak građana. Prosvjednici su se okupili u Tvrđi pa krenuli prema središnjem gradskom trgu, Trgu Ante Starčevića.

Povorka u Osijeku Povorka u Osijeku (Foto: DNEVNIK.hr)

U Dubrovniku držali razmak

Povorka je održana i u Dubrovniku. Nešto manje građana i uz vidljiviji razmak, izašlo je na Stradun.

Prema fotografijama iz tog grada, prosvjednici su održavali razmak.

Povorke u 40 zemalja

Povorka se održala u više od 100 gradova u 40 zemalja diljem svijeta. Svjetska povorka slobode, mira i demokracije ukazuje na neopravdano nametanje epidemioloških mjera i ističe neotuđivot temeljnih ljudskih prava, tvrde organizatori.

U svojem su pozivu napisali: "Temeljna ljudska prava imaju glavni prioritet i o njima se ne može pregovarati. Pretjerane i nezakonite mjere i ograničenja zbog koronavirusa moraju se odmah ukinuti. Nerazumno tiransko suzbijanje neslaganja s ovakvom politikom od strane policijskih snaga mora se zaustaviti. U protekloj godini dana mjere zatvaranja uništile su životnu opstojnost i slobode ljudi. Povrijeđena je naša tjelesna autonomija obveznim nošenjem maski, a planirano obvezno cijepljenje uvodi se na međunarodnoj razini.To su neprihvatljiva ograničenja naših temeljnih prava i sloboda".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene