Koronavirus u Poljskoj, ilustracija
Koronavirus u Poljskoj, ilustracija Foto: Afp

Poljska će, kako se očekuje, ovaj tjedan objaviti nova pravila koja zahtijevaju negativan rezultat testa na koronavirus za ulazak u zemlju, rekao je u ponedjeljak poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski.


Osobe s negativnim rezultatom testa na koronavirus neće morati u karantenu nakon ulaska u zemlju, rekao je poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski za privatnu televiziju TVN.

Vezani članci Dječak Petar preživio komplikacije koronavirusa - 2 Čudesna priča iz Zagreba o dječaku koji je preživio multisistemsku upalu: "Bilo je jedan posto šanse da će se izvući..." Mirza Šabić - 3 Velik interes za cijepljenje među zagrebačkim obrtnicima: "Ljudi su gladni posla i da žive od svog rada"

"Planiramo to za kraj ovog tjedna", rekao je Niedzielski te dodao da vlada ne namjerava ponovno uvoditi široka nova ograničenja sljedećih tjedana.

Rekao je da je Poljska na početku trećeg vala pandemije koronavirusa, koji će vjerojatno dosegnuti vrhunac potkraj ožujka ili početkom travnja.

Broj slučajeva u zemlji nedavno se povećao te je svakodnevno više od 8000 novozaraženih.

Poljska je ublažila neka ograničenja, otvorila skijališta i kina, hotele i kazališta koja mogu biti ispunjena do 50 posto kapaciteta, ali vlasti su upozorile da će te korake možda trebati povući ovisno o situaciji s pandemijom.