Koronavirus u Poljskoj, ilustracija
Koronavirus u Poljskoj, ilustracija Foto: Afp

Poljska će, kako se očekuje, ovaj tjedan objaviti nova pravila koja zahtijevaju negativan rezultat testa na koronavirus za ulazak u zemlju, rekao je u ponedjeljak poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski.


Osobe s negativnim rezultatom testa na koronavirus neće morati u karantenu nakon ulaska u zemlju, rekao je poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski za privatnu televiziju TVN.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Stižu izvješća lokalnih stožera: Sa sjevera zemlje stižu dobre vijesti, no jedna županija bilježi lagani porast u odnosu na jučerašnje brojke Ministar Davor Božinović Božinović: "Stožer je danas donio odluku o produženju mjera na nacionalnoj razini. Smatramo da još nije došlo vrijeme za ublažavanje mjera"

"Planiramo to za kraj ovog tjedna", rekao je Niedzielski te dodao da vlada ne namjerava ponovno uvoditi široka nova ograničenja sljedećih tjedana.

Rekao je da je Poljska na početku trećeg vala pandemije koronavirusa, koji će vjerojatno dosegnuti vrhunac potkraj ožujka ili početkom travnja.

Broj slučajeva u zemlji nedavno se povećao te je svakodnevno više od 8000 novozaraženih.

Poljska je ublažila neka ograničenja, otvorila skijališta i kina, hotele i kazališta koja mogu biti ispunjena do 50 posto kapaciteta, ali vlasti su upozorile da će te korake možda trebati povući ovisno o situaciji s pandemijom.