Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv COVID potvrda

Zbog prosvjeda ispred Kineziološkog fakulteta prijavljen 58-godišnjak, okupljanje snimao i prenosio uživo na društvenim mrežama

Šira primjena Covid potvrda - 2
Šira primjena Covid potvrda - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija podnijet će optužni prijedlog protiv 58-godšnjeg R. S. kojeg sumnjiči za organiziranje neprijavljenog javnog okupljanja održanog u utorak oko 9 sati ispred zgrade Kineziološkog fakulteta, priopćila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Policija je, ne navodeći identitet osumnjičenika, precizirala kako je do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je organizirao javno okupljanje, bez da je to, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju, prijavio nadležnoj PU zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

PUZ dodaje da ga sumnjiči za prekršaje iz Zakona o javnom okupljanju i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Optužni prijedlog protiv 58-godišnjaka bit će podnesen Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Zagrebačka policija ističe da nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja.

Mediji pišu da je riječ o protivniku cijepljenja i COVID potvrda koji je u utorak ujutro uživo prenosio događaj ispred Kineziološkg fakulteta i poveo studente da uđu u zgradu fakulteta bez COVID potvrda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene