Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVAKA POMOĆ DOBRODOŠLA

Kako do spasa turističke sezone: Ministarstvo turizma ima novu akciju, hrvatski otoci postaju - COVID free zona

Aktualno Galerija Punkt za testiranje na COVID-19 u Splitu - 1 Punkt za testiranje na COVID-19 u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Punkt za testiranje na COVID-19 u Splitu - 2 Punkt za testiranje na COVID-19 u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turisti, ilustracija Turisti, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Bol na Braču Galerija 1/4 >>
Ministarstvo turizma pokrenulo je akciju "Hrvatski otoci – COVID free zone". Ubuduće će na epidemiološkoj karti Hrvatske otoci imati svoja posebna izvješća i neće biti prikazana u sklopu zbirnih rezultata županije. Također, na otocima će se otvoriti punktovi za testiranja na koronavirus.

Da predsezona gotovo ne postoji, vidljivo je u splitskoj trajektnoj luci, gdje se jedva može ugledati ijedna strana registracija. Umjesto stranih gostiju ondje se nalazi punkt za testiranje na COVID-19, a ubuduće bi mogućnost za antigensko testiranje turiste trebala dočekati i na otocima. Takav je plan Ministarstva turizma u projektu "Hrvatski otoci – COVID free zone".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NADA UMIRE POSLJEDNJA Brnjac: Uz kontrole, pridržavanje mjera i cijepljenje, sezona i dalje može biti dobra Turizam - 2 LAST-MINUTE LJETO Dobre vijesti za turizam: U Njemačkoj dvaput veći buking za odmore nego lani, među najtraženijim destinacijama i Hrvatska

U Bolu na Braču Turistička zajednica već je sama organizirala antigensko testiranje gostiju u ordinaciji privatnog liječnika. Liječnik Markica Tomić rekao nam je da su do sada testirali 10 gostiju. Takva bi procedura ubuduće trebala biti na svim otocima.

Samo za antigenske testove Ministarstvo je već pripremilo 20 milijuna kuna. Još uvijek nije definirano hoće li turisti morati plaćati testove čija bi cijena mogla iznositi oko 200 kuna. Na otocima nisu sigurni koliko će ovo pomoći, ali sada je svaka pomoć dobrodošla.

"Ove nam je sezone iznimne važno da dobijemo punkt za testiranje gostiju", rekao je Bernard Maržić, djelatnik Turističke zajednice Grada Paga.

Osim punktova epidemiološka karta Hrvatske bi trebala precizno pokazivati i stanje na otocima. Plan je da se otoci ne stavljaju u isti koš s cijelom županijom, u kojima veće brojke oboljelih najčešće donose veliki glavni gradovi.

No još se ne zna hoće li trajekti iz hrvatskih luka ovog ljeto isplovljavati puni ili poluprazni, kao što je do sada bio slučaj. Stoga nam nema druge nego nadati se najboljem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene