Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U TREĆOJ FAZI POPUŠTANJA

Kako će po novome izgledati međugradski autobusni prijevoz? "Ovi koji donose mjere misle da smo mi mađioničari"

Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 1
Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 1 Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Hrvoje Meštrović - 2 Domagoj Mikić i Hrvoje Meštrović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 5 Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 4 Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Domagoj Mikić i Ivan Noršić - 3 Galerija 1/6 >>
Treća faza popuštanja mjera trebala bi od 11. svibnja donijeti i uspostavu međužupanijskog javnog prijevoza. Otkrivamo pod kojim uvjetima će se ponovno moći voziti autobusima između dva grada.

Ivan Noršić, član Uprave autoprijevoznika, i Hrvoje Meštrović iz Udruge javno linijskih prijevoznika izjavljuju kako su mnogobrojni problemi koje će autoprijevoznici morati rješavati. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora

Primjerice, putnici će morati biti udaljeni dva metra, a autoprijevoznici će zbog toga biti na sto muka. Noršić napominje kako će u autobusu koji može prevoziti 50-ak putnika, sada moći biti tek 15-ak putnika. 

Navodi i problem koji se može dogoditi ako se autobus popuni s putnicima prije konačne destinacije. "To je jedna apsurdna situacija. U tom slučaju mi nećemo moći primiti putnike i morat ćemo nastaviti vožnju, što je ravno katastrofi", kazao je. 

Napominje kako će se autobusi morati više puta dnevno dezinficirati, a prijevoznici će u autobuse morati ugraditi pleksiglas. Postavlja i pitanje tko će sve to platiti. 

"Ovi koji donose preporuke, misle da smo mi mađioničari", ljutito kaže Noršić.

"Karte bi trebale poskupjeti, ali..."

Meštrović pak napominje kako bi realno bilo da od 11.05. poskupe karte, ali kaže kako se postavlja pitanje tko će ih tako skupe kupiti?

Kaže kako njih nitko nije kontaktirao prilikom donošenja ovakvih mjera. 

"Ne krećite u provedbu mjera, prije nego porazgovaramo o tome kako ćemo to provesti i tko će to financirati", kaže. Navodi primjer Slovenije, koja financira prijevoznike. "Mi za razliku od njih nemamo ništa, niti kune", napominje. 

Otkriva i kako su njihovi problemi počeli prije godinu dana, ali i apelira na nadležne da rješe problem.

"Ako nema javnog prijevoza, građani ne mogu ići primjerice kod doktora. Tražimo da budemo ravnopravni s ostalim građanima u državi. Kao što HŽ ima rješenje za svoj prijevoz, neka se to rješenje primijeni i na nas. Europa ima rješenje za svoje prijevoznike, mi tražimo to isto za naše prijevoznike", navodi.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene