Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostupno 111 linija

Javni prijevoz pušten u promet: Građani pohrlili u autobuse, gužve u centru Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčanima je od ponedjeljka ponovno na raspolaganju 111 redovitih autobusnih linija javnog gradskog prijevoza, objavio je ZET na svojim službenim stranicama. Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno. Osim autobusa vrata su korisnicima ponovno otvorile i gradske knjižnice.

Od ponedjeljka građani ponovno mogu koristiti usluge javnog gradskog prijevoza. Zagrepčanima je dostupno 111 redovitih autobusnih linija. Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno, a zasad su umjesto njih dostupne autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija, objavljeno je na službenoj stranici ZET-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Da izdura čovjek dan'' Juričan ranom zorom otvorio autobusni promet u Zagrebu: ''Vrijednom vozaču donio sam pogonsko gorivo - burek, jogurt i 100 eura'' Slika nije dostupna Objavljene detaljne upute Bandić objavio kako će izgledati ponovno uvođenje linija javnog prijevoza, HZJZ propisao mjere

Tako će umjesto tramvaja još neko vrijeme građane prevoziti linije 31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Putnici se tijekom vožnje trebaju pridržavati određenih pravila. Važno je održavati fizičku udaljenost od najmanje jednog metra, a preporučuje se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. Iz ZET-a ističu da će se vozila nastaviti dezinficirati tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima.

 

Građani karte za javni gradski prijevoz mogu kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima, ali i kod vozača. ''Za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite, već valjane vozne karte'', poručuje ZET.

Putnike pozivaju da se pridržavaju uputa epidemiologa i poručuju da će se ovakav režim vožnje primjenjivati do daljnjeg, a njegova promjena ovisit će o razvoju epidemiološke situacije.

Popis autobusnih linija koje su u prometu od ponedjeljka i raspored vožnje pogledajte ovdje.

Otvorene i gradske knjižnice

S radom su danas počele i knjižnice. Knjižnice grada Zagreba za početak će raditi u smanjenom opsegu, odnosno isključivo za povrat i posudbu knjiga, i to ljetnom radnom vremenu i na onim lokacijama koje su nakon potresa po procjeni statičara sigurne za korisnike i djelatnike. Iz zagrebačkih gradskih knjižnica objavili su i jednu novost, a to je mogućnost online upisa i obnove članstva.

Usluga je dostupna svim građanima s prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu, Zaprešiću te gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji u kojima se nalaze stajališta zagrebačkog bibliobusa. Također, novu uslugu mogu koristiti i svi koji se školuju u Zagrebu ili su u njemu zaposleni, za što moraju predočiti dokaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene