Zagrepčanima je od ponedjeljka ponovno na raspolaganju 111 redovitih autobusnih linija javnog gradskog prijevoza, objavio je ZET na svojim službenim stranicama. Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno. Osim autobusa vrata su korisnicima ponovno otvorile i gradske knjižnice.

Galerija


Od ponedjeljka građani ponovno mogu koristiti usluge javnog gradskog prijevoza. Zagrepčanima je dostupno 111 redovitih autobusnih linija. Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno, a zasad su umjesto njih dostupne autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija, objavljeno je na službenoj stranici ZET-a.

Vezani članci Zoran Ničeno i Domagoj Mikić - 4 Više se ne gleda državljanstvo: Načelnik uprave za granicu objasnio tko i pod kojim uvjetima može ući u Hrvatsku Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 5 Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj"

Tako će umjesto tramvaja još neko vrijeme građane prevoziti linije 31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Gužve u centru Zagreba
U Zagrebu ponovno dostupan javni gradski prijevoz - 2 (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Putnici se tijekom vožnje trebaju pridržavati određenih pravila. Važno je održavati fizičku udaljenost od najmanje jednog metra, a preporučuje se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. Iz ZET-a ističu da će se vozila nastaviti dezinficirati tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima.

 

Gužve u centru Zagreba
U Zagrebu ponovno uveden javni gradski prijevoz - 2 (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Građani karte za javni gradski prijevoz mogu kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima, ali i kod vozača. ''Za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite, već valjane vozne karte'', poručuje ZET.

Putnike pozivaju da se pridržavaju uputa epidemiologa i poručuju da će se ovakav režim vožnje primjenjivati do daljnjeg, a njegova promjena ovisit će o razvoju epidemiološke situacije.

Popis autobusnih linija koje su u prometu od ponedjeljka i raspored vožnje pogledajte ovdje.

Otvorene i gradske knjižnice

S radom su danas počele i knjižnice. Knjižnice grada Zagreba za početak će raditi u smanjenom opsegu, odnosno isključivo za povrat i posudbu knjiga, i to ljetnom radnom vremenu i na onim lokacijama koje su nakon potresa po procjeni statičara sigurne za korisnike i djelatnike. Iz zagrebačkih gradskih knjižnica objavili su i jednu novost, a to je mogućnost online upisa i obnove članstva.

Usluga je dostupna svim građanima s prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu, Zaprešiću te gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji u kojima se nalaze stajališta zagrebačkog bibliobusa. Također, novu uslugu mogu koristiti i svi koji se školuju u Zagrebu ili su u njemu zaposleni, za što moraju predočiti dokaz.