Obavijesti Video Pretražite Navigacija
negoduju

Liječnici o testiranju u ambulantama: "U situaciji u kojoj se traži da korona bude prva stvar kojom ćemo se baviti, ako ne i jedina - što će biti s pacijentima?"

Od danas se može testirati brzim antigenskim testom u ordinacijama obiteljskih liječnika i to na teret HZZO-a. Liječnici kažu da jutros i nije bilo većeg interesa za brzim testovima te da i dalje većina pacijenata želi PCR test.

Podsjetimo, dio liječnika je upozoravao kako su prostorno ograničeni te da ne mogu osigurati da sve bude po epidemiološkim pravilima. Većina ordinacija se organizirala na način da posljednjih sat, sat i pol radnog vremena bude namijenjeno za testiranja. Pacijenti se moraju naručiti na testiranje i doći točno u dogovoreno vrijeme.

"Mogu reći da nije uopće bio interes, moji pacijenti većinom žele PCR jer su to mahom mladi ljudi koji nisu cijepljeni i preboljeli su prije više od šest mjeseci", rekla je liječnica obiteljske medicine Mirela Marković.

"Onda će ih netko od zdravstvenog osoblja uvesti u za to poseban prostor koji može biti ordinacija, ali nakon toga će ordinacija biti provjetrena i s njom adekvatno postupano", objasnio je Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zapad.

Iz Sukošana je s Jasnom Vučak, specijalisticom obiteljske medicine za Vijesti Nove TV razgovarala je reporterka Sanja Jurišić. 

"Mi nastojimo učiniti sve što je u našoj moći. Međutim, prilično nas čude odluke koje nisu utemeljene na znanstvenom pristupu. Naravno da mi testiramo, ali testiramo suspektne pacijente i to se događa vrlo rijetko. Ovo sada je zamišljeno da mi ne radimo ništa drugo. Nažalost, drugih pacijenata ima. U situaciji u kojoj se traži da korona ultimativno bude prva stvar kojom ćemo se baviti, ako ne i jedina - ja se pitam što će biti s tim pacijentima. To je apsolutno teret", komentirala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napravili analizu Ravnatelj splitskog KBC-a o djelatnici koja je preminula nakon treće doze: "Ne postoji povezanost ta dva događaja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LAŽNA SIGURNOST Splićanin triput negativan na kućnom testu, a onda je uslijedio šok: "Zarazio sam sina, suprugu, punicu..."

Liječnici rade u COVID ambulantama, na cjepnim punktovima, moraju raditi sada testiranja... "Nastojim od kuće riješiti što više mailova da bi se mogla posvetiti pacijentima u ordinaciji. Ako im odmah ne dam odgovor, onda će doći na vrata i onda će biti problema i gužve - ovo bi mogla postati žarišta širenja infekcije, a ne mjesto gdje se nešto rješava", zaključila je.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene