Obavijesti Pretražite Navigacija
JEDNOSTAVNO I PREGLEDNO

Probno počela s radom internetska stranica putem koje se možete prijaviti na cijepljenje protiv korone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je probno počela s radom web-stranica na kojoj se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa. Radila je od 18 do 21 sat, a službeno s radom počinje za nekoliko dana. Sve su prijave učinjene danas u tom vremenu uredno zaprimljene.

Danas je s probnim radom počela internetska stranica Cijepise.zdravlje.hr, putem koje se zainteresirani mogu prijaviti na cijepljenje protiv korone. Službeno s radom počinje za nekoliko dana, a danas je radila od 18 do 21 sat, i sve prijave učinjene u tom vremenu uredno su zaprimljene.

Pročitajte i ovo Bernard Kaić EPIDEMIOLOG ZA DNEVNIK NOVE TV Bolest se vratila, i to ranije nego inače: ''Skupljamo prijave i uzorke, broj zaraženih raste velikom brzinom iz tjedna u tjedan'' Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke: Preminulo je još 13 osoba, pogledajte stanje po županijama

Traže se osobni podaci - OIB ili MBO te datum rođenja. Potom se u idućem koraku bira jedinica lokalne samouprave u kojoj se želite cijepiti, kao i želite li da vas se o terminu informira mailom ili putem telefona/SMS-a. Nakon što se ispune svi ovi koraci, na mail vam stiže potvrda da ste se prijavili za cijepljenje.

Oni koji su se već prijavili za cijepljenje kod svog liječnika obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem ovog portala.

Osobe u dobi od 65 godina i starije prijavom na cijepljenje putem ovog portala ili putem izabranog liječnika obiteljske medicine ostvarit će prednost u dodjeli termina za cijepljenje u odnosu na osobe mlađe životne dobi, navedeno je na stranici.

Istaknuto je i da će osobe mlađe od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (osobe s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, bolestima bubrega, dijabetesom, imunodeficijencijama) prioritetno dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

Organizirana cijepljenja u kolektivima (zdravstvene ustanove, domovi za starije i nemoćne, ostali kolektivi) ne prijavljuju se putem ovog portala nego se cijepljenje organizira s nadležnim zavodom za javno zdravstvo.

Građani koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti putem ovog portala ili kod liječnika obiteljske medicine, mogu nazvati broj 0800 0011 pa će operateri u pozivno centru umjesto njih ispuniti prijavu na ovom portalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene