Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IVAN ČORKALO IZ AUSTRIJE

Kako izgleda prvi dan lockdowna za necijepljene? "Ovdje nema selektivnog pristupa u provedbi mjera kao u Hrvatskoj"

Aktualno Galerija +0 Ivan Čorkalo Galerija 1/1 >>
Karantena za necijepljenje od danas je na snazi u Austriji, a ako netko od necijepljenih to prekrši - morat će izdvojiti 1450 eura za kaznu. Mjera je ograničena na 10 dana. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo opisao je kako je izgledao prvi dan rigoroznih mjera.

U Austriji je počeo lockdown za necijepljenje, a kazna za kršenje te mjere iznosi 1450 eura. Svoje domove stanovnici mogu napustiti samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo opisao je kako je izgledao prvi dan rigoroznih mjera. "Ovdje nema selektivnog pristupa u provedbi mjera kao što je to slučaj u Hrvatskoj. Točno se zna što je stupilo na snagu i to će se rigorozno kažnjavati u slučaju da netko prekrši mjere", komentirao je.

Uskoro u Austriji počinje i advent. "Iako je riječ o okupljanju na javnom mjestu, nitko neće moći doći posjetiti advent u Grazu bez potvrde", rekao je.

COVID potvrda potrebna je za ulazak u ugostiteljske objekte, frizerske salone, na sportske, kulturne i ostale manifestacije. Također, kršenja se ne isplate jer je kazna od 300 do 30.000 eura za pravne osobe,

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROVJERA PROPUSNICA Broj zaraženih raste pa pooštravaju mjere u taksijima, vlakovima i autobusima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna organizatoru slijedi kazna Zabavljali se kao da nije pandemija: Inspektori u Sesvetama otkrili ilegalni tulum

Brojke novozaraženih u Austriji rastu - u nedjelju je evidentirano više od 11 i pol tisuća zaraženih, cijepljenih je oko 65 posto odraslih osoba.

Također, Austrija ne planira stati samo na ovim strogim mjerama,u planu je i uvođenje policijskog sata noću - od 22 sata do šest ujutro. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene