Obavijesti Video Pretražite Navigacija
radio kao dispečer

Pet ljudi u samoizolaciji: Splitski medicinski tehničar iz hitne pomoći zaražen koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus, pa je zbog toga je u srijedu pet njegovih kolega poslano u samoizolaciju, a kompletni prostor Hitne pomoći je dezinficiran.

Ravnatelj tog zavoda Leo Luetić potvrdio je Hini da je zaraženi medicinski tehničar radio kao dispečer u Prijavno-dojavnoj jedinici gdje se javljao na telefon, pa nije bio u direktnom niti bilo kakvom drugom kontaktu s pacijentima.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ Nitko ih ni ne sprječava Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

"Točno je da je jedan naš djelatnik, a radi se o medicinskom tehničaru, pozitivan na koronavirus. On je radio kao dispečer uz telefon u zgradi, pa samim tim što nije bio u kontaktima nije mogao zaraziti pacijente", rekao je Luetić.

Izvijestio je da je u samoizolaciju poslano pet djelatnika koji su kao dispečeri radili na istim poslovima kao zaraženi, a cijeli prostor Hitne pomoći ujutro je dezinficiran, odnosno dekontaminiran. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene