Američki potpredsjednik Mike Pence cijepio se u petak protiv COVID-a pred televizijskim kamerama, nastojeći pridobiti građane za cijepljenje u vrijeme kada broj umrlih u zemlji treći dan zaredom doseže 3000.


Mike Pence, njegova supruga Karen Pence i ministar zdravstva Jerome Adams zasad su najpoznatije osobe koje su se javno cijepile. "Ništa nisam osjetio. Dobro obavljeno", rekao je Pence, šef stožera Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa.

Primio je cjepivo američke kompanije Pfizera i njegova njemačkog partnera BioNTecha koje je Agencija za hranu i lijekove odobrila prije tjedan dana. Očekuje se da će FDA u petak izvanredno odobriti još jedno cjepivo, također američkog proizvođača Moderne.

Trojcu koji se cijepio u petak trebao bi se priključiti niz političara, u sklopu kampanje kojoj je cilj prevladati sumnjičavost građana u sigurnost cjepiva koje je prošlo stroga ispitivanja i znanstvene analize.

Slika nije dostupna Vijesti o cjepivima Pfizera i Moderne izazvale turbulencije na burzi

Slika nije dostupna Počelo cijepljenje protiv korone u SAD-u: Medicinska sestra među prvima primila cjepivo pa poručila - "Osjećam nadu"

Za javno cijepljenje prijavili su se bivši predsjednici Bill Clinton, George Bush i Barack Obama, a izabrani predsjednik Joe Biden, koji 20. siječnja preuzima dužnost, cijepit će se idući tjedan, rekli su njegovi suradnici.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju