Policija u Panami provjerava propusnice
Policija u Panami provjerava propusnice Foto: Afp

Panama je najavila stroge mjere karantene prema kojima će, u nastojanju da uspori širenje koronavirusa, građane odvojiti prema spolu, prenosi u utorak Reuters.


Od srijede će muškarci i žene smjeti napustiti svoje domove na dva sata, jedno po jedno i u različite dane.

Vezani članci Ilustracija Brojke u Srbiji neumoljivo rastu: Potvrđeno više od 7700 novih slučajeva, nikad više preminulih Fra Ivan Bradarić Gvardijan samostana sv. Frane u Šibeniku o novim mjerama: "Ne znam kako ćemo kontrolirati broj ljudi na misi"

Do sada se karantena nije primjenjivala na temelju spola, ali prema odluci koja sutra stupa na snagu muškarci će u dućan ili ljekarnu moći ići utorkom, četvrtkom i subotom, a žene ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Nedjeljom nitko neće moći ići van, a nove mjere trajat će 15 dana, pojasnila je vlada.

"Ova potpuna karantena nije ništa drugo nego spašavanje vašeg života", rekao je ministar sigurnosti Juan Pino. Dodao je da je prošli tjedan zbog kršenja mjera karantene privedeno 2000 ljudi. Panama je svoj prvi slučaj zaraze Covidom-19 zabilježila 10. ožujka. U toj je zemlji trenutačno 1075 oboljelih, od kojih je 43 na intenzivnoj njezi. Do sada je od koronavirusa umrlo 27 ljudi.

Sve o koronavirusu u regiji i svijetu iz minute u minutu čitajte ovdje. (L. R., Hina)