Kristijan Beluhan, operni pjevač Hrvatskog narodnog kazališta, na svom je profilu na Facebooku objavio kako izgleda zgrada nacionalnog kazališta nakon što se ispred nje noću okupe stotine mladih nakon što kafići i klubovi u ponoć zatvore svoja vrata.

Galerija


HNK je uslijed epidemije koronavirusa postao neočekivano najpopularnije mjesto u gradu na kojem bi se mladi spontano okupili te s alkoholom u ruci često dočekali i zoru.

Vezani članci Koronavirus u BiH Rekordan broj novozaraženih i u BiH: Potvrđen 1251 novi slučaj, 10 preminulih Koronavirus u Zagrebu Stožer najavio nove mjere za obranu od epidemije: ''Svakome je jasno da su potrebne. Ove dosad nisu dale rezultate''

Ne bi to bilo ništa loše da ispred HNK postoji barem kemijski WC jer ovako okupljeni uriniraju gdje god stignu, smeće ostavljaju na podu, a zgradu HNK-a uništavaju grafitima i vulgarnim porukama.

Operni pjevač HNK Kristijan Beluhan, koji je fotografije devastacije HNK objavio na svom Facebook profilu, u razgovoru za DNEVNIK.hr kaže kako nema ništa protiv okupljanja mladih, ali ističe da se moraju naučiti kulturi. 

Pitanje odgoja i opće kulture

"Ljudi uriniraju gdje stignu, šaraju grafite po zgradi. Nije to stvar da se mladi ne bi smjeli zabavljati, nego pitanje osnovnog kućnog odgoja i opće kulture. To nije Zagreb u kojem sam ja odrastao", kaže Beluhan. 

Napominje kako HNK nema puno opcija jer je trg ispred zgrade kazališta javni prostor. 

"Nisam za represiju i kažnjavanje, ali ovaj se problem mora nekako riješiti. Nisu to nikakve supkulture, to je jedna svaštara bez reda i smisla", zaključuje Beluhan.

HNK nakon tuluma
HNK nakon tuluma - 11

Najavljene jače kontrole

Policija je dosad gledala kroz prste mladima ispred HNK-a, unatoč pritužbama stanara okolnih zgrada i djelatnika samog kazališta, no  Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a Grada Zagreba danas je najavio da će se to uskoro promijeniti

Kazao je kako će se pojačati kontrole na neformalnim okupljanjima.

HNK nakon tuluma
HNK nakon tuluma - 1

"Vjerujem u razum svih onih koji se tamo okupljaju. Neće se kažnjavati, ali će se upozoravati", rečeno je.

Kako izgleda HNK nakon cjelonoćnog tulumarenja, pogledajte u fotogaleriji.

Vidim, dosta se piše, al ovo je realno. Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture 🤮

Objavljuje Kristijan BeluhanNedjelja, 11. listopada 2020.

Prošlog vikenda partijalo se i na Platou Gradec, gdje je veliki broj mladih zaplesao uz glazbu DJ-a.  Nažalost, na videosnimci koju smo dobili može se vidjeti da su mladi plesali bez pridržavanja razmaka.