Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blago popuštanje

Tko je već spreman za kavu? Od danas konačno smijemo na terase kafića, otvaraju se i dvorane. Ipak, ima i nezadovoljnih

Aktualno Galerija Popuštanje mjera: Ilustracija - 1 Popuštanje mjera: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Popuštanje mjera: Ilustracija - 2 Popuštanje mjera: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Popuštanje mjera: Ilustracija - 3 Popuštanje mjera: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Popuštanje mjera: Ilustracija - 4 Popuštanje mjera: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Popuštanje mjera: Ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
U Hrvatskoj se popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to počinje uz stroga ograničenja.

U Opatiji nakon posljednjeg ušminkavanja otvaraju se terase ugostiteljskih objekta. Kave će se pod vedrim nebom ispijati po strogim epidemiološkim mjerama. Udaljenost stolova mora biti tri metra, stolaca metar i pol, a radno vrijeme je do 22 sata. Glazba može, ali tiho. Neki su presretni, dok su drugi zabrinuti jer su manji ili nemaju terase.

Pročitajte i ovo Petar Majić i Sofija Preljvukić jedva dočekali Ugostitelj o ponovnom otvaranju zatvorenih dijelova kafića: "Radujemo se novom početku. Financijska šteta se nagomilala i ogromna je" Slika nije dostupna HZJZ objavio mjere Od jutros možete na kavu u zatvorenom dijelu kafića: Obavezne maske, zabranjene grickalice...

Očekuje se da su već od otvaranja puni jer građani svoju jutarnju kavu jedva čekaju. "Jedva čekam i sve moje kolegice isto jedva čekaju da se vratimo kao u normalu“, kazala nam je Anđelka.

Na udaljenosti od tri metra će se i jesti na terasama restorana, nakon što su restorani mjesecima samo dostavljali. Po mjerama svi sportaši ulaze u dvorane. Treninzi se smiju održavati, ali bez kontakta. U košarci primjerice vođenje lopte i pucanje na koš da, ali utakmice ne. Na terenu maske nisu potrebne, ali jesu pri dolasku i odlasku. Tuševi i svlačionice ne smiju se koristiti.

Organizacija sajmova još uvijek stoji na mjestu. U posljednjem paketu otpuštanja mjera nije bilo mjesta i za njih. Iz udruge hrvatskih sajmova pitaju se zašto s obzirom na to da su na otvorenom i u velikim prostorima. Uz njih su zatvorene i plesne škole, radionice i kina te zabranjene svadbe. Do 15. ožujka, kada će se ponovno mjere popustiti ili postrožiti.

Više o ovoj temi doznajte iz našeg videa priloženog u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene