Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedva dočekali

Ugostitelj o ponovnom otvaranju zatvorenih dijelova kafića: "Radujemo se novom početku. Financijska šteta se nagomilala i ogromna je"

Petar Majić i Sofija Preljvukić
Petar Majić i Sofija Preljvukić Foto: DNEVNIK.hr
Od danas se kava može popiti i u zatvorenim dijelovima kafića. No, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. Ugostitelji moraju osigurati četiri metra četvorna po gostu, zimi prostor redovito prozračivati. Gosti pri ulasku u lokal moraju dezinficirati ruke. Maska se nosi do stola, može se skinuti tek kad se sjedne. Za šankom je zabranjeno stajati, ali se može sjesti. Ugostitelji su zadovoljni što nakon dugih 9 mjeseci mogu raditi i u zatvorenom dijelu lokala, ali ne očekuju previše.

Jesu li gosti napunili i unutrašnjost kafića provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić koja se javila iz Splita gdje je razgovarala s vlasnikom kafića Petrom Majićem.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac NE SLAŽU SE Istarski stožer neće otvoriti kladionice i kasina? ''Nikako nam nije sjela odluka...'' Slika nije dostupna DISKRIMINATORNE ODREDBE Pobuna ugostitelja zbog navodnog popuštanja mjera tek u ožujku: "Mjere obeštećenja su apsolutno neupotrebljive!"

Majić kaže kako se raduju novom početku i očekuju više gosti u narednim danima kad krene pogoršanje vremena.

U devet mjeseci koliko nisu smjeli raditi zatvoreni dijelovi kafića nagomilale su se štete.

"Financijske štete su bile ogromne i dalje su prisutne, i dalje izdržavamo, ali nadamo se da ćemo s mogućnošću rada se početi i brže oporavljati", rekao je.

Mijić kaže da su u početku dobivali potpore za plaće radnicima, a kasnije pokrivanje dijelova fiksnih troškova, ali profita nije bilo. "To nam otežava jer mi i dalje moramo plaćati kredite i obaveze koje imamo, a zarada je nula", rekao je.

Mijić je vlasnik i dva noćna kluba. Kaže da klubovi posebna situacija jer oni gotovo uopće nisu radili. "Zabranjen je rad. Ne znamo kad ćemo početi raditi i to je najveći problem. Na koji način ćemo početi raditi. Da li ćemo dobiti potpore za rad jer situacija je specifična", kazao je i dodao kako klubovi zarađuju preko ljeta i tim novcem pokrivaju svoje troškove ostatak godine.

Ugostiteljske objekte često obilaze i kontrole. Mijić kaže kako se nastoje pridržavati svih mjera, ali nekad nije lako, no trude se jer ne žele ostati bez potpora.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene