Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Marko Dimic/PIXSELL/Pixsell

Za “širenje i prenošenje zarazne bolesti” odgovarat će 37-godišnjak iz Otočca koji je u studenome, pozitivan na covid-19, prekršio izolaciju i posjetio roditelje.


Policija je u srijedu izvijestila da je 37-godišnjak 22. studenog 2020. za vrijeme dok mu je bila izrečena mjera izolacije, zbog pozitivnog nalaza na COVID-19, samovoljno napustio adresu prebivališta i izazvao opasnost od širenja zarazne bolesti.

Vezani članci Koronavirus u Pragu, Češka Češka ponovno uvodi izvanredno stanje: Imaju naveću stopu zaraze koronom na svijetu u odnosu na broj stanovnika, od početka pandemije umrlo gotovo 20 tisuća ljudi Centar Zagreba Tulumi kod zagrebačkog HNK-a se nastavljaju. I Cvjetni trg prepun ljudi...

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević objasnila je Hini da je muškarac znao da ima COVID-19, a unatoč tome je napustio svoj dom i otišao k roditeljima, također na području Otočca.

Nakon što su policajci iz Otočca dovršili kriminalističko istraživanje nadležnom državnom odvjetništvu protiv 37-godišnjaka su dostavili kaznenu prijavu za širenje i prenošenje zarazne bolesti.