Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovakav ministar nam ne treba"

Oporba sljedeću srijedu šalje opoziv Beroša u proceduru. Grmoja: "Ne može on biti jedini Pedro, cijela Vlada treba otići"

Saborska oporba dogovorila se da će postupak opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša 4. svibnja uputiti u saborsku proceduru, želeći na taj način izbjeći političke konotacije da se radi o predizbornoj aktivnosti.

Oporba je odlučila da će idući tjedan predati prijedlog za opoziv Beroša kako bi predsjednici Vlade i Sabora mogli samostalno odlučiti hoće li se o opozivu raspravljati prije lokalnih izbora, između prvog i drugog kruga ili nakon lokalnih izbora, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka u Saboru.

Pročitajte i ovo Vili Beroš onko-uputnica Beroš govorio o listama čekanja, najavio novi sustav za najteže pacijente: "Trebao bi zaživjeti u prvoj polovici devetog mjeseca" Slika nije dostupna pripreme za jesen Beroš okupio Krizni stožer, otkrio kako namjeravaju zaustaviti širenje epidemije: Poznato i hoće li se vratiti covid potvrde

"Ova tema nije tema vezana za izbore, ovo je tema vezana za svakodnevni život i zdravlje građana Hrvatske", istaknuo je Grbin.

"Ovakav ministar zdravstva nam ne treba"

Podsjetio je da je oporba dala priliku ministru Berošu da reagira korektno i sam da ostavku, no da on to nije prihvatio. "Danas je potpuno jasno da nam ovakav ministar zdravstva ne treba i da mora otići", kazao je.

Ponovio je da Beroš mora otići zbog nestašice lijekova u bolnicama u vrijeme epidemije, zbog kraha sustava cijepljenja, sumnji u pogodovanje i nepotizam te namještanje javnih nabava.

Grbin je pozvao Državno odvjetništvo da detaljno analizira sve što se događalo u zdravstvu i utvrdi je li bilo elemenata kaznenog djela ugrožavanja života i zdravlja ljudi. Pozvao je da se angažira i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"Za kaos u zdravstvenom sustavu kriva cijela Vlada"

Nikola Grmoja (Most) istaknuo je da za kaos u sustavu zdravstva nije odgovoran samo ministar Beroš, već cijela Vlada. "Ministar Beroš ne može biti jedini Pedro koji će visjeti, odgovorna je cijela Vlada na čelu s Plenkovićem, on ga je i postavio na tu poziciju”, naglasio je.

"Beroš treba otići, ali s njim i cijela Vlada”, dodao je Grmoja.

Ocijenio je da je Beroš već bivši i da je samo pitanje vremena kada će to postati i službeno.

Nikola Stephen Bartulica (Domovinski pokret) upozorio je da Hrvatska godinama nije napravila nikakve pomake u zdravstvenom sustavu niti se odmakla od socijalističkog pristupa te stoga ne iznenađuje ovo što se događa.

Najavio je da će Domovinski pokret do ljeta predložiti nacrt zdravstvene reforme.

Aktualno Hrvatska ima 2904 nova slučaja zaraze. Istarski stožer objavio novu odluku o načinu odvijanja nastave Koronavirus, ilustracija - 3 Koronavirus, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 3 Koronavirus, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 1 Koronavirus, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 8 Koronavirus, ilustracija - 8 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 5 Koronavirus, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Koronavirus, ilustracija - 4 Koronavirus Hrvatska ima 2904 nova slučaja zaraze. Istarski stožer objavio novu odluku o načinu odvijanja nastave 1/8 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene