Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike

Oporba protiv odluke da se štedi i na osobama s invaliditetom: "Zašto Vlada nije uzela administraciji?"

Josip Aladrović
Josip Aladrović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip Aladrović Josip Aladrović Foto: DNEVNIK.hr Marko Sladoljev Marko Sladoljev Foto: DNEVNIK.hr Mirando Mrsić Mirando Mrsić Foto: DNEVNIK.hr Smanjena sredstva za osobe s invaliditetom Smanjena sredstva za osobe s invaliditetom Foto: DNEVNIK.hr +0 Smanjena sredstva za osobe s invaliditetom - 2 Galerija 1/5 >>
Oporba je ljuta na Vladinu odluku da se štedi i na osoba s invaliditetom.

Oporbeni zastupnici u Saboru kritizirali su odluku Vlade da se osobama s invaliditetom rebalansom proračuna uzme gotovo pola milijarde kuna, već predviđenih za rehabilitaciju i zapošljavanje, te ih preusmjeri za spas radnih mjesta u koronakrizi.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Tvrde kako nisu konzultirane ni udruge, ali ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i takav potez smatraju nedopustivim. 

"Želim od ministra jasne odgovore kome je namijenio taj novac? Zašto o tome nisu obavještene institcije? I postavlja se pitanje, ako Vlada treba novac, zašto nije zagrabila na državnoj administraciji", zanimalo je Marka Sladoljeva iz Mosta.

"Ovaj zakon je još jedan od zakona koji je u skladu sa surovom HDZ-ovom izbornom trgovinom", komentirao je Mirando Mrsić iz Demokrata. 

Ministar kritike odbacuje.

" S određenim sredstvima osigurali smo radna mjesta, a s druge strane ostavili smo oko 200 milijuna kuna na posebnom izvoru koji se tiče samih sredstava na kojima se osobama s invaliditetom omogućava i potiče zapošljajvanje pa bi bilo dobro da kada s ovim vrlo teškim riječima plašite hrvatsku javnost, iznesete istinu do kraja", rekao je Josip Aladrović, ministar rada.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene