Oporba je ljuta na Vladinu odluku da se štedi i na osoba s invaliditetom.

Galerija


Oporbeni zastupnici u Saboru kritizirali su odluku Vlade da se osobama s invaliditetom rebalansom proračuna uzme gotovo pola milijarde kuna, već predviđenih za rehabilitaciju i zapošljavanje, te ih preusmjeri za spas radnih mjesta u koronakrizi.

Vezani članci Terasa kafića, ilustracija Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja otkrila koliko će kafića otvoriti svoje terase i zašto su tražili da se dopusti bar tiha glazba: "Još nemamo ništa napismeno" Koronavirus, ilustracija Imunolog za DNEVNIK.hr objašnjava što pojava novih sojeva u Hrvatskoj znači za popuštanje mjera: ''Tek za možda dva tjedna moći ćemo vidjeti o čemu je riječ''

Tvrde kako nisu konzultirane ni udruge, ali ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i takav potez smatraju nedopustivim. 

"Želim od ministra jasne odgovore kome je namijenio taj novac? Zašto o tome nisu obavještene institcije? I postavlja se pitanje, ako Vlada treba novac, zašto nije zagrabila na državnoj administraciji", zanimalo je Marka Sladoljeva iz Mosta.

"Ovaj zakon je još jedan od zakona koji je u skladu sa surovom HDZ-ovom izbornom trgovinom", komentirao je Mirando Mrsić iz Demokrata. 

Ministar kritike odbacuje.

" S određenim sredstvima osigurali smo radna mjesta, a s druge strane ostavili smo oko 200 milijuna kuna na posebnom izvoru koji se tiče samih sredstava na kojima se osobama s invaliditetom omogućava i potiče zapošljajvanje pa bi bilo dobro da kada s ovim vrlo teškim riječima plašite hrvatsku javnost, iznesete istinu do kraja", rekao je Josip Aladrović, ministar rada.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr