Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirali i lažne informacije

Općinu Bibinje iznenadio ružan događaj: Uništena oprema vrijednog europskog projekta za besplatan pristup internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općina Bibinje demantirala je informacije da se noću i u tajnosti na području općine instalirala oprema za emitiranje 5G signala. Kažu i da je netko oštetio opremu postavljenu u veljači koja omogućava besplatni pristup internetu na javnim površinama.

Iz općine Bibinje priopćenjem su demantirali navode da se u tajnosti i noću na području Bibinja instalira oprema za 5G signal. ''Zapravo je nevjerojatno da u ovakvim trenutcima netko plasira takve neistine informacije, laži u javnost'', kažu iz općine.

Pročitajte i ovo Ilustracija U veljači Uskoro počinje jedan od najkompleksnijih projekata u Hrvatskoj: Mogao bi promijeniti život mnogima Ilustracija Zanimljivi rezultati Znate li što vam djeca rade na internetu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Iz općine Bibinje objašnjavaju da su, s obzirom na pandemiju koronavirusa zbog koje se građanima preporučuje da ostanu kod kuće kako bi sačuvali zdravlje, smatrali neprikladnim ''hvaliti se kako je implementirana oprema koja omogućava besplatni pristup internetu na frekventnim javnim površinama''.

''Tijekom veljače postavljena je oprema u sklopu projekta Wifi4EU, koji se financira iz sredstava EU-a, a radi se o običnoj opremi za prijenos bežičnog internetskog signala, kakav većina mještana ima u svome domu'', napisano je u priopćenju iz Općine Bibinje.

Vrijedan projekt

Istaknuli su i jednu ''neugodnu informaciju'' koju su zaprimili u ponedjeljak. ''Prijavljeno je da je oprema postavljena na SC Crljenica djelomično uništena. Kako je cijeli sistem spojen na mrežu, čim se dogodi neko oštećenje, u realnom vremenu možemo vidjeti kvar. S obzirom na to da je i prostor Dječjeg vrtića i dvorišta pod videonadzorom, ne sumnjamo da će se krivac brzo otkriti'', poručili su.

Projekt Wifi4EU vrijedan je 15.000.00 eura, a njega u okviru inicijative financira Europska komisija. Inicijativom WiFi4EU u općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene