Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' noćas je preminulo 11-godišnje dijete.


Najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je 11-godišnji dječak koji je u noći sa subote na nedjelju preminuo u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu.

Vezani članci Testiranje na koronavirus Nacionalni stožer objavio nove brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj U Rijeci otvorena post-COVID ambulanta za najmlađe - 2 Nacionalni stožer objavio nove brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj

''Zatražio sam očitovanja od Klinike za dječje bolesti i Klinike za infektivne bolesti'', odgovorio nam je na upit ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za DNEVNIK.hr da je dječak u bolnicu zaprimljen 21. siječnja u popodnevnim satima.

''Imao je anamnezu od nekoliko dana povišene temperature, glavobolje i bolova u trbuhu. Zbog sumnje na akutno zbivanje u trbuhu zaprimljen je na odjel dječje kirurgije i napravljena je laboratorijska i dijagnostička obrada koja je ukazala na bubrežnu insufijenciju, poremećaj koagulacije, znakove sepse. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja'', objasnio je Roić.

Rijetka, ali vrlo teška komplikacija

Dječaka su hitno operirali, no došlo je do komplikacije. ''Prije uvođenja u anesteziju došlo je do zastoja rada srca. Dijete je reanimirano i nakon stabilizacije je dovršen operativni zahvat, ali je u postoperativnom tijeku dijete bilo ovisno o respiratornoj i kardiovaskularnoj potpori te se, zbog pozitivnog COVID-19 nalaza, posumnjalo da je došlo do komplikacija i multiorganskog zatajenja.

Dijete je dogovorom premještenom u Kliniku za infektivne bolesti 22. siječnja, gdje je sljedećeg dana nažalost i preminulo'', kazao je Roić.

Ranvatelj dječje bolnice je objasnio i da je dječak u bolnicu zaprimljen s uobičajenim simptomima koronavirusa kod djece.

''To svakodnevno viđamo, ali laboratorijske pretrage su ukazale na puno teži problem. Došlo je do rijetke, ali vrlo teške komplikacije'', rekao je Roić i dodao da kod dječaka nisu zabilježe nikakve druge bolesti niti medicinska pozadina koja je mogla dovesti do ovakvih posljedica.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju