Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa žrtva

Muškarac (46) koji je preminuo od koronavirusa ipak je bio teško bolestan. Doznali smo kako je došlo do zabune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Stožeru civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije kažu kako je muškarac (46) koji je preminuo od koronavirusa bio nepokretan. Nacionalni stožer nekoliko sati prije rekao je kako muškarac prije nije bolovao od teške bolesti. Do nesporazuma je došlo zbog izostanka dokumentacije.

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji objavio vijest o smrti dosad najmlađe žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, o muškarcu (46) , oglasili su se i iz Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Obavještavamo da je u utorak, 6. travnja 2020. godine preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima", rekli su u priopćenju.

"Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka  dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je liječen do 6. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta", rekli su u županijskom stožer i izrazili iskrenu sućut obitelji preminulog.

Na konferenciji Nacionalnog stožera ranije u utorak rečeno je da muškarac nije ranije imao teže bolesti. Kako doznajemo, u dokumentaciji koja je bila upućena zajedno s bolesnikom u kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" nisu bile navedene dijagnoze koje se navode u medijima. Klinika će provjeriti navedene informacije s liječnikom obiteljske medicine, istražiti te izložiti sutra na stožeru i informirati javnost.

U Stožeru Krapinsko-zagorske županije pozivaju sve da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene