Obavijesti Video Pretražite Navigacija
profesor s katoličkog sveučilišta

"Svećenici su potreseni kad vode mise u praznim crkvama. Žao mi je što je ovaj Uskrs obilježen incidentom"

Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 3
Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 1 Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 2 Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 3 Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krunoslav Novak i Andrija Jarak - 4 Galerija 1/4 >>
O Uskrsu, porukama pape Franje i razmišljanjima Crkve reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s Krunoslavom Novakom, profesorom s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Profesor s Hrvatskog katoličkog sveučilišta Krunoslav Novak kaže da papa od 27. ožujka poziva odgovorne da vode računa o čovjeku.

Pročitajte i ovo Uskrs u domu Cvjetno naselje - 5 izgubili dom u potresu Obitelji koje su ostale bez doma dočekale Uskrs u Cvjetnom naselju: "Kad imaš kuću koja je neuseljiva, onda nemaš ništa'' Hrana za blagoslov Izvanredne okolnosti Uskrs koji ćemo dugo pamtiti: Pandemija je promijenila i proslavu najvećeg kršćanskog blagdana

"Papa neprestano ponavlja poruke u kojima poziva odgovorne da vode računa o čovjeku. To je važno i u razdoblju koje slijedi", rekao je Novak na pitanje hoće li političari poslušati papu Franju i omogućiti ljudima dostojanstven život.

Ističe da ne smijemo zaboraviti na sve što nam se događa jednom kad ova situacija prođe.

"Skloni smo zaboravu, ali važno je da u ovom vremenu prepoznamo čovjeka i ne zaboravimo na njega kad ovo prođe", kaže Novak.

Komentirao je i napad na novinarke u Splitu.

"Stav nadbiskupije je jasan. Žao mi je što je ovaj Uskrs obilježen ovakvim incidentom. Želim da nam ovaj Uskrs ostane u sjećanju da zaista pogledamo u Isusa i u njemu pronađemo nadu", rekao je Novak koji poziva sve da vode računa o drugim ljudima i budu odgovorni.

"Svećenici su potreseni kad vode mise u praznim crkvama, ali moramo ustrajati i nadati se da će ovo što prije proći kako bismo krenuli dalje i pronašli nove načine življenja u vremenu pred nama", kaže Novak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene