Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete kazne

Grad Zagreb poziva na pridržavanje mjera: "Provodit će se dodatni nadzor u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb pozvao je građane da se drže propisanih mjera, ali i najavio pojačane kontrole.

"S obzirom na lijepo vrijeme i nadolazeće uskršnje blagdane, molimo građane da se striktno drže uputa i propisa Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Zavoda za javno zdravstvo, s posebnim naglaskom na održavanje socijalne distance, odnosno izbjegavanje fizičkog kontakta", apeliraju u Gradu i najvaljuju pojačane kontrole.

Pročitajte i ovo Uskrs u domu Cvjetno naselje - 5 izgubili dom u potresu Obitelji koje su ostale bez doma dočekale Uskrs u Cvjetnom naselju: "Kad imaš kuću koja je neuseljiva, onda nemaš ništa'' Hrana za blagoslov Izvanredne okolnosti Uskrs koji ćemo dugo pamtiti: Pandemija je promijenila i proslavu najvećeg kršćanskog blagdana

"Nadzor će provoditi posebni timovi policijskih službenika i službenika Civilne zaštite kako bi se osiguralo pridržavanje propisanih mjera vezanih uz rad tržnica, trgovina i ostalih objekata kojima je dopušten rad. Također, provodit će se dodatni nadzor boravka u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama", kažu u Gradu. 

Inspektori Civilne zaštite će, ukoliko se ustanovi kršenje mjera, obavezno izdati rješenje o prekršaju, a u slučaju ponovljenog kršenja mjera izreći će se najstrože moguće sankcije, što uključuje i zatvaranje objekta.

I na splitskim ulicama od ponedjeljka su angažirane dodatne snage kako bi se pojačao nadzor nad provođenjem mjera koje izdaje nacionalni stožer. Uz policiju i vatrogasce, HGSS i komunalne redare, u ophodnjama su povjerenici gradskih kotara.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene