Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni
Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Grad Zagreb pozvao je građane da se drže propisanih mjera, ali i najavio pojačane kontrole.


"S obzirom na lijepo vrijeme i nadolazeće uskršnje blagdane, molimo građane da se striktno drže uputa i propisa Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Zavoda za javno zdravstvo, s posebnim naglaskom na održavanje socijalne distance, odnosno izbjegavanje fizičkog kontakta", apeliraju u Gradu i najvaljuju pojačane kontrole.

Vezani članci Ministar Beroš cijepio na Velesajmu - 2 Cijepljeno 25 posto stanovništva, Beroš od ranog jutra cijepio na Velesajmu: "Čast mi je što sam mogao osobno doprinijeti" Koronavirus, ilustracija - 4 Nastavljaju se bolje brojke: Danas u Hrvatskoj 1342 nova slučaja zaraze, preminulo je 36 osoba

"Nadzor će provoditi posebni timovi policijskih službenika i službenika Civilne zaštite kako bi se osiguralo pridržavanje propisanih mjera vezanih uz rad tržnica, trgovina i ostalih objekata kojima je dopušten rad. Također, provodit će se dodatni nadzor boravka u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama", kažu u Gradu. 

Inspektori Civilne zaštite će, ukoliko se ustanovi kršenje mjera, obavezno izdati rješenje o prekršaju, a u slučaju ponovljenog kršenja mjera izreći će se najstrože moguće sankcije, što uključuje i zatvaranje objekta.

I na splitskim ulicama od ponedjeljka su angažirane dodatne snage kako bi se pojačao nadzor nad provođenjem mjera koje izdaje nacionalni stožer. Uz policiju i vatrogasce, HGSS i komunalne redare, u ophodnjama su povjerenici gradskih kotara.