Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od omikrona

Novo zatvaranje granica: Francuzi zabranili Britancima ulazak u zemlju bez "ozbiljnih razloga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanskim turistima će biti zabranjen ulazak u Francusku zbog porasta broja zaraženih novom varijantom omikron u Velikoj Britaniji.

Francuska od subote ujutro zabranjuje putovanja u i iz Velike Britanije bez "ozbiljnih razloga".

Pročitajte i ovo Ilustracija Kronavirus u Hrvatskoj Preminulo još 10 osoba: Stožer objavio nove podatke o zaraženima, pogledajte stanje po županijama Slika nije dostupna VELIKO OTKRIĆE ZNANSTVENIKA Prikrivene varijante omikrona mogu vas ponovno zaraziti svaki mjesec: "Nismo zaštićeni od novih infekcija"

Iz Pariza su poručili kako "ozbiljni razlozi" za putovanje nisu posao i turizam. Francuzi i njihovi supružnici izuzeti su od ove odluke, piše Sky News.

Kako je najavljeno, smanjit će se valjanost antigenskog i PCR testa s 48 na 24 sata te će se ograničiti razlozi putovanja iz Britanije u Francusku. "Uvest ćemo kontrolu ... strožu od trenutne", rekao je vladin glasnogovornik Gabriel Attal za televiziju BFM.

"Bit će ograničena turistička i poslovna putovanja za ljude koji nisu francuski državljani niti Europljani i za one koji nemaju boravište u Francuskoj", rekao je.

Putnici koji u Francusku stignu iz Britanije morat će sedam dana ostati u samoizolaciji, a izolacija se može ukinuti nakon 48 sati pokaže li test u Francuskoj negativan rezultat.

Ta su se ograničenja dosad primjenjivala samo na necijepljene putnike iz Britanije. "Naš je cilj što više ograničiti širenje omikrona u zemlji", rekao je Attal te dodao da je zasad potvrđeno 240 slučajeva omikrona u Francuskoj.

Prema zadnjim podacima u srijedu dnevni broj zaraženih COVID-19 na najvišoj je razini u Ujedinjenom Kraljevstvu od početka pandemije, s više od 78.000 prijavljenih slučajeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene