Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažnjen s 8000 kuna

Gradonačelnik Novigrada prekršio samoizolaciju, u pidžami išao spriječiti rušenje bora: "Piše da se može izaći u nuždi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kršenja mjere samoizolacije s osam tisuća kuna kažnjen je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, a među osam zaraženih u Brtonigli, u kojoj je zabilježen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Hrvatskoj, jest i načelnik te općine Pavao Klarić.

Novigradski gradonačelnik Milos bio je, naime, u samoizolaciji zbog odlaska na pogreb ocu istarskog vinara Morena Coronice, gdje je koronavirusom zaraženo više osoba. No tu je mjeru prekršio, pa ga je sanitarna inspekcija kaznila s osam tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Milos se javnosti obratio e-mailom te opovrgnuo da je kršio samoizolaciju. "Smatram da nisam prekršio odredbe samoizolacije jer sukladno uputama Vlade, na stranicama koronavirus.hr, piše da se u slučaju nužde može izaći. Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim u trajanju od deset minuta i u cilju sprječavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije", poručio je Milos.

Van je, kaže, izašao u papučama i pidžami te osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. "U tih deset minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru", istaknuo je Milos i dodao kako je temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog, na koji će se žaliti u roku od 15 dana.

Načelnik Brtonigle u pulskoj bolnici

Načelnik Brtonigle Klarić novinarima se javio s Odjela infektologije pulske bolnice, gdje se nalazi već nekoliko dana, te poručio kako se dobro osjeća i više nema nikakvih simptoma. "Dobro se osjećam, no još ne znam kad ću biti otpušten iz bolnice, vjerojatno za nekih 14 dana. Više nemam nikakvih simptoma, a nakon što sam dobio visoku temperaturu i počeo kašljati, išao sam se testirati i nakon pozitivnog nalaza smješten sam u bolnicu", izjavio je.

Potvrdio je da je prije dvadesetak dana bio u kontaktu s pokojnim ugostiteljem iz Brtonigle, koji je potvrđen kao prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Kako se doznaje, u ovom trenutku u samoizolaciji se nalaze svi zaposlenici Općine Brtonigla, ukupno njih sedam, budući da su svi bili u kontaktu s načelnikom Klarićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene