Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključano 1,7 milijuna stanovnika

Građani na ulicama: Je li ovo kraj podrške u zemlji s najstrožim zatvaranjima, na samo 27 zaraženih spremaju novi lockdown

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski dužnosnici izvijestili su u subotu o 27 novih slučajeva visoko zarazne varijante koronavirusa delte u Aucklandu, gdje su građani izašli na ulice prosvjedujući protiv gotovo dvomjesečnog zatvaranja najvećeg grada u zemlji.

Stanovnici Aucklanda, njih 1,7 milijuna, u ponedjeljak, kako piše Reuters, očekuje odluku vlade o tome hoće li ostati "zaključan" od ostatka Novog Zelanda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imali ukupno 2570 slučajeva Idu u lockdown zbog samo jednog slučaja zaraze u pola godine: "Mole se svi da ostanu mirni" Slika nije dostupna Vlasti ipak upozoravaju Ovu je zemlju WHO istaknuo kao dobar primjer borbe s pandemijom, a danas im je 100. dan bez ijednog novog slučaja zaraze

Dnevni broj slučajeva varirao je između 8 i 45 posljednjih dana, a ukupan broj zaraženih u gradu je 1295.

Premijerka Jacinda Ardern sredinom kolovoza uvela je ono što je trebalo biti "kratko i oštro" zatvaranje zemlje kao odgovor na izbijanje epidemije u Aucklandu, no dok se ostatak zemlje uglavnom vratio normalnom životu, taj grad na sjevernom otoku ostao je "zaključan" već oko sedam tjedana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene