Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

skoknuo na plažu

''Bio sam idiot, sve sam iznevjerio'': Novozelandski ministar zdravstva prekršio karantenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski ministar zdravstva nazvao je sebe "idiotom" i ponudio ostavku nakon što je prekršio stroge mjere ograničenja kretanja uvedene zbog širenja koronavirusa, ali zasad je ipak ostao na dužnosti.

Ministar zdravstva David Clark izjavio je da je ponudio ostavku novozelandskoj premijerki Jacindi Ardern nakon što je priznao da se s obitelji automobilom odvezao na 20 kilometara udaljenu plažu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otputovali najbližima Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna" Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?"

Clark je priznao da je izletom prekršio mjere ograničenja po kojima obitelji moraju ostati kod kuće, iako bi svojim ponašanjem trebao pokazati primjer.

"U trenutku kad tražimo povijesne žrtve Novozelanđana, ja sam sve iznevjerio", naveo je ministar u priopćenju. "Bio sam idiot i razumijem zbog čega će ljudi biti ljutiti na mene", dodao je Clark.

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern kazala je da bi u normalnim okolnostima smijenila Clarka, ali sada ga je zbog krize ostavila na dužnosti. Degradirala ga je na najnižu hijerarhijsku poziciju u vladi.

"Ono što je napravio pogrešno je i za to nema nikakve isprike", kazala je Ardern. "No u ovom trenutku moj je prioritet naša kolektivna borba protiv Covida-19. Ne možemo si dopustiti veliki poremećaj u zdravstvenom sektoru odnosno našem odgovoru (na zarazu). Zbog tog razloga, i samo zbog toga, dr. Clark će ostati na dužnosti", kazala je premijerka.

Ali nije on jedini. Glavna savjetnica škotske vlade za zdravstvo Catherine Calderwood dala je u nedjelju navečer ostavku nakon što je otkriveno da je dva puta prekršila mjere ograničenja kretanja uvedene zbog pandemije koronavirusa, dok je istodobno bila na čelu kampanje kojoj je pozivala Škote da ostanu kod kuće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene