Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvorište nije wuhan?

Nova studija otkrila: Talijanski dječak (4) još je u studenom 2019. imao koronu, liječnici mislili da su ospice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus se u Italiji pojavio još u studenom prošle godine, pokazuje nova studija državnog sveučilišta u Milanu, objavljena u specijaliziranom znanstvenom časopisu Emerging Infectious Diseases (Nova infektivna oboljenja). To je čak tri mjeseca ranije negoli je zabilježen "nulti pacijent" u Codognu.

Dječak (4) u studenom 2019. razvio je respiratorne simptome te je povraćao, a na tijelu mu se pojavio osip zbog kojeg su liječnici posumnjali na ospice. 5. prosinca uzeli su mu bris usta i ždrijela, čime su ospice isključene, a naknadna analiza pokazala je da se radi o COVID-u, piše Bloomberg.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Dječak u tom periodu nije putovao, što pokazuje da je virus kružio Italijom tri mjeseca ranije nego što se dosad mislilo.

Inače, Kina je pokrenula propagandnu kampanju u kojoj tvrdi da izvorište virusa nije Wuhan, odakle se u prosincu prošle godine virus počeo širiti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene