Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka, Italija i Španjolska

Neke će europske zemlje AstraZenecom cijepiti samo starije građane, no postoji olakotna okolnost: "Druga doza nije rizična"

Nakon Njemačke i Italije, i Španjolska je uvela dobno ograničenje za cijepljenje AstraZenecom. Svi oni cijepe samo građane starije od šezdeset godina.

Većina europskih zemalja za sada nije uvela ograničenja korištenja cjepiva AstraZenece, nakon što je Europska agencija za lijekove jučer rekla da stvaranje krvnih ugrušaka može biti nuspojava.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

Ali Španjolska se pridružila Njemačkoj i Italiji i sada će sve tri zemlje to cjepivo koristiti samo kod stanovnika starijih od šezdeset godina. U Francuskoj i Belgiji cjepivo Astra-Zenece smije se davati samo starijima od 55 godina, a u Finskoj starijima od 65 godina. U Velikoj Britaniji mlađima od 30 godina preporučuje se neko drugo cjepivo.

"Svatko tko je već dobio cjepivo treba nastaviti s drugom dozom jer nema dokaza o tim nuspojavama nakon druge doze. Imamo više nego dovoljno cjepiva Pfizera i Moderne da pokrijemo sve od preostalih 8,5 milijuna ljudi od 18 do 29 godina bude li potrebno“, umiruje britanski ministar zdravstva Matt Hancock.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene