Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do 14. siječnja

Zbog novog soja uveli - novi lockdown. Kafići, restorani, muzeji, kina... bit će zatvoreni: "To je neizbježno..."

Nizozemska (Foto: AFP)
Nizozemska (Foto: AFP) Foto: Afp
Nizozemska će od nedjelje ujutro kroz čitavo razdoblje božićnih blagdana biti u novom 'lockdownu' kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom, zbog nove varijante omikrona, najavio je u subotu premijer Mark Rutte.

"Nizozemska se ponovno zatvara. To je neizbježno jer na nas dolazi peti val s omikron varijantom koja se širi brže nego što smo mislili. Moramo intervenirati iz opreza", rekao je Rutte na novinskoj konferenciji.

Trgovine koje ne prodaju hranu, restorani, barovi, kino dvorane, muzeji i kazališta moraju stoga zatvoriti svoja vrata od nedjelje do 14. siječnja, a škole barem do 9. siječnja, rekao je Rutte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi slučajevi na sjeveru i jugu Munjevito širenje novog soja korone kod susjeda: "Vjerojatno ćemo svjedočiti daljnjem povećanju novozaraženih u danima koji slijede"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Širi se omikron Ipak ništa od proslava: Zbog COVID-a otkazali novogodišnji vatromet i druga događanja

Broj gostiju koje se može primiti kod kuće smanjuje se ujedno sa četvero na dvoje, osim na sam dan Božića, 25. prosinca.

Glavni nizozemski epidemiolog Jaap van Dissel rekao je na istoj tiskovnoj konferenciji da će omikron do kraja godine prevladati nad deltom u Nizozemskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene