Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRE BROJKE U SRBIJI

Naši susjedi postali su zeleni otok na koronakarti Europe, ali epidemiolozi unatoč tome nisu optimistični

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti izvijestio je da Srbija u zadnja dva tjedna ima 20 zaraženih koronom na 100.000 stanovnika, što je rezultat koji je svrstava među najsigurnije zemlje Europe. No, srbijanski epidemiolozi upozoravaju da je treći val već počeo.

Podaci Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti pokazuju da Srbija u zadnja dva tjedna ima 20 zaraženih koronom na 100.000 stanovnika. Stoga su je mnoge europske zemlje stavile u svojevrsnu zelenu zonu.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Tako je primjerice Slovenija na karti objavljenoj na stranicama tamošnje vlade označila Srbiju zelenom bojom pa građani Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući u Sloveniju, zajedno s ostalih nekoliko zemalja - Australijom, Novim Zelandom i Urugvajem.

Slično je prije nekoliko dana objavila i nizozemska državna televizija, koja je na karti Europe jedino Srbiju istaknula kao zemlju bez posebnih sigurnosnih rizika što se korone tiče.  

Srbijanski epidemiolozi naprotiv već danima upozoravaju da je već počeo treći val korone te da se u predstojećim danima očekuje veći porast broja oboljelih. Dok se statistika ne promijeni, Srbija će i dalje ostati otok na koronakarti Europe.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene