Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVA TAKVA SMJENA

Smijenjen šef Stožera civilne zaštite u Pitomači: Narugao se mjerama, a sam ih trebao provoditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjen je načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić. Nedavno se pohvalio fotografijama sa svadbe na kojoj se nisu poštivale mjere Stožera o maskama i distanci.

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić prvi je šef jednog stožera koji je smijenjen zbog nepoštivanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, pišu Novosti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora

Erhatić se prošle subote na svom Facebook profilu pohvalio sudjelovanjem na jednome vjenčanju na kojem se uzvanici, sudeći po objavljenim fotografijama, nisu pridržavali mjera propisanih samo nekoliko dana ranije.

Mjere se odnose na obvezu nošenja maski u zatvorenom prostoru i na  ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Erhatićeva objava izazvala je bijes i ogorčenje građana, ali i brojne negativne komentare na Facebooku. Zatražena je njegova smjena što je i dan kasnije učinjeno. Ovo je prva smjena jednog načelnika lokalnog stožera zbog nepoštivanja mjera, pišu Novosti. 

Inače, Ivan Erhatić iz Dinjevca kraj Pitomače među lokalnim je  stanovništvom poznat po nepismenim objavama na društvenim mrežama, pišu Novosti. Uoči zadnjih lokalnih izbora je poručio: "Svima onima koji se sad u naše mjesto šuljaju na mala vrata poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene, neka si to izbiju iz glave".

Nakon izbora je pak objavio: "Dinjevac je ostao još plaviji i neka ga ovi crveni i svi šareni koje okuplja obilaze u širokom luku".

Osamdesetih godina bio je tajnik partijske organizacije Saveza komunista u svome selu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene