Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena na koronakarti

Dok jedni imaju najvišu 14-dnevnu stopu novooboljelih i ostaju u narančastom, drugi su prešli u crveno: "Ne vršimo toliko testiranja"

Aktualno Galerija Testiranje na COVID - 1 Testiranje na COVID - 1 Foto: DNEVNIK.hr Testiranje na COVID - 2 Testiranje na COVID - 2 Foto: DNEVNIK.hr Željka Karin Željka Karin Foto: DNEVNIK.hr +0 Mato Lukić Galerija 1/4 >>
Najvišu četrnaestodnevnu stopu novooboljelih u Hrvatskoj bilježi Splitsko-dalmatinska županija, čak 455 na 100.000 stanovnika.

To je za deset puta više od najniže incidencije koju ima Istarska županija. I dok je Splitsko-dalmatinska zbog velikog broja testiranih u odnosu na pozitivne slučajeve i dalje narančasta na epidemiološkoj karti Europe, sedam kontinentalnih županija premješteno je u crvenu zonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Stanje sa zarazom se ne smiruje: Pogledajte najnovije brojke u svojoj županiji Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Raste broj preminulih: Stožer objavio nove podatke o zaraženima, pogledajte stanje u svojoj županiji

Kako to objašnjavaju u Osijeku i Splitu, doznao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"U odnosu na ostatak Hrvatske, odnosno na obalu, ne vršimo toliki broj testiranja", navodi načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Na pitanje novinara zašto je to tako, Lukić odgovara: "Zato što i Zavod za javno zdravstvo i Klinički bolnički centar vrše testiranje isključivo na osobama koje imaju simptome".

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije objašnjava: "Znači, bili smo negdje prije tri tjedna oko pet posto, do pet posto testiranih, sad već idemo na deset posto testiranih. Tako da evo, svima na nam je sve jasno, to je bilo i za očekivati. Sami znate koliko je došlo turista kod nas".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene