Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro najstariji Francuz

Preživio dva rata, bio nagluh i gotovo slijep pa preminuo u 112. godini: "Živio je u svojoj kući, ali se razbolio od COVID-a..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji Francuz, Marcel Meys, umro je u noći na srijedu u bolnici u Vienneu od covida u 112. godini, doznaje se od njegove kćeri.

"Živio je u svojoj kući, ali se razbolio od COVID-a i stanje mu se pogoršalo pa je stavljen na kisik, ali što ćete, unatoč svim naporima nije bilo pomoći, otišao je u 112. godini", rekla je za AFP Nicole Boiron, kći jedinica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Marcel Meys je primljen u bolnicu 2. prosinca. Rođen je 1909. i još je živio sam u svojoj kući.

"Bio je sretan u svom domu, bio je bistre glave, živio je sam, ali je imao pomoć" socijalne službe, dodaje Boiron.

Taj bivši vozač hitne pomoći preživio je dva svjetska rata i bio je udovac od 1998. Bio je nagluh i gotovo slijep, rekla je kći.

Nakon Meysove smrti naslov najstarijeg Francuza mogao bi ponijeti jedan stanovnik Nice koji je 6. prosinca proslavio 111. rođendan.

Najstarijoj Francuskinji je 117 godina. Časna sestra Andre, rođena 1904. kao Lucile Randon, zarazila se koronavirusom u siječnju 2021. ali se uspješno oporavila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene