Kafić, ilustracija
Kafić, ilustracija Foto: Borna Filić/Pixsell

Nacionalni stožer donio je Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.


Nacionalni stožer dobio je odluku kojom je ograničio radno vrijeme i uredio način rada ugostiteljskih objekata. Odluka će biti na snazi za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19.

Prema odluci Stožera, ugostitelji su dužni rad organizirati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6 do 24 sata.

Radno vrijeme do ponoći odnosi se, osim na kafiće i restorane, i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osim za usluge smještaja. Izuzeci su i hoteli, kampovi i ostali ugostiteljski objekti za smještaj.

Kafić, ilustracija U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..."

Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Zagreb donio strože mjere, Istarska županija upozorava na lažne vijesti u vezi s javnim okupljanjima

Na prijedlog pojedinog županijskog Stožera, radno vrijeme kafića i restorana može se na pojedinim područjima i dodatno ograničiti. Odluka stupa na snagu od srijede, a detaljnije je možete pročitati ovdje.