Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Rezultati doista vesele''

Nacionalni stožer: Samo troje novooboljelih u Hrvatskoj u posljednja 24 sata, preminule dvije osobe

Samo je troje novooboljelih u posljednja 24 sata u Hrvatskoj, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu. Ukupan broj zaraženih porastao je 2088 osoba. Preminule su još dvije osobe, a ukupno je dosad zabilježeno 77 smrtnih slučajeva.

U Hrvatskoj su potvrđena samo tri nova slučaja zaraze u posljednja 24 sata, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije. Preminule su dvije osobe u KBC-u Split, jedna pacijentica u Splitu te jedan pacijent u KB-u Dubrava u Zagrebu. Beroš je otkrio i da su svi dosad oboljeli u Istri ozdravili. ''Ovi rezultati doista vesele'', poručio je ministar zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2362 nova slučaja, 29 umrlih Sve teža situacija s koronom: "Ne isključujem uvođenje strožih mjera za cijelu zemlju" Slika nije dostupna 32 posto više zaraza nego prošli tjedan Capak o velikom skoku broja zaraženih: "Nemamo žarišta, virus se jednostavno širi." Božinović najavio donošenje novih mjera

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je među novoboljelima jedna osoba korisnik doma za starije i nemoćne u Splitu. Druge dvije oboljele osobe su s područja Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije i kontakti su ranije oboljelih osoba. 

Dodao je i da su dosad zaražena 274 zdravstvena djelatnika, 83 doktora i 105 medicinskih sestara.

Božinović: Nema dojava o alarmantnim gužvama

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović osvrnuo se na gužve koje su se u subotu stvorile u trgovinama. ''Gužva možda imamo zbog radnog dana između dva neradna. Nemamo dojave da je nešto alarmantno'', kazao je.

Božinović i Beroš odbili su komentirati izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao da članovi Nacionalnog stožera nisu eksperti, već članovi političke stranke. 

Na pitanje o popuštanju mjera, Capak je kazao da niti jedna zemlja dosad nije ukinula sve mjere odjednom. Kada je riječ o vozačima kamiona, Capak kaže da se i o njima razmišlja. ''Ja razumijem da im je teško i ovaj režim traje već dugo. Razmatramo mogućnost da i njima tu situaciju olakšamo. Ali čitava Europa je zatvorila granice. Moramo imati mjere na granici'', rekao je.

Ministar zdravstva nije želio dodatno komentirati propust u splitskom KBC-u u kojem su pozitivnog pacijenta vratili u dom za starije, a negativnog ostavili u bolnici. ''Čuo sam se s ravnateljem bolnice, priznao je pogrešku. Ne bih želio dodatno komentirati'', rekao je Vili Beroš.

Objasnio je postupanje nakon što se koronavirus pojavio u Domu za starije i nemoćne Split u Vukovarskoj ulici. "Jučer smo vrlo jasno objasnili odakle temperature. Ali nije točno da nije postupano kada se pojavila. Liječnica je svakodnevno radila pretrage koje su ukazivale na urinarnu infekciju i nakon antibiotika se temperatura kod većine smirila", kazao je i dodao da nema razloga za sumnju u nalaze inspekcija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene