Nacionalni stožer civilne zaštite
Nacionalni stožer civilne zaštite Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o stanju epidemije koornavirusa u Hrvatskoj.


Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247. Novooboljelih nema, javio je Nacionalni stožer.

Vezani članci Vladimir Mićović - 1 Epidemiolog objasnio koliko često ćemo se morati cijepiti protiv koronavirusa: "Bit će vjerojatno sezonski način, slično gripi" Koronavirus, ilustracija Objavljeni novi podaci Stožera: U Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovno velika brojka zaraženih

Do sada je testirano 68740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10 osoba. Od toga su na respiratoru 2 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je 5 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba. Ukupan broj preminulih je 104.

Stožer ukinuo pauzu za dezinfekciju u trgovinama

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Jučer u Hrvatskoj nije bilo novozaraženih, ali je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu na respiratoru preminula jedna osoba. Riječ je o ženi rođenoj 1944. godine kojoj je tijekom hospitalizacije postavljena sumnja na limfoproliferativnu bolest, priopćili su iz Nacionalnog stožera.