Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u Hrvatskoj

Ni danas nema novozaraženih, u trgovinama se ukida pauza za dezinfekciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o stanju epidemije koornavirusa u Hrvatskoj.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247. Novooboljelih nema, javio je Nacionalni stožer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2362 nova slučaja, 29 umrlih Sve teža situacija s koronom: "Ne isključujem uvođenje strožih mjera za cijelu zemlju" Slika nije dostupna 32 posto više zaraza nego prošli tjedan Capak o velikom skoku broja zaraženih: "Nemamo žarišta, virus se jednostavno širi." Božinović najavio donošenje novih mjera

Do sada je testirano 68740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10 osoba. Od toga su na respiratoru 2 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je 5 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba. Ukupan broj preminulih je 104.

Stožer ukinuo pauzu za dezinfekciju u trgovinama

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Jučer u Hrvatskoj nije bilo novozaraženih, ali je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu na respiratoru preminula jedna osoba. Riječ je o ženi rođenoj 1944. godine kojoj je tijekom hospitalizacije postavljena sumnja na limfoproliferativnu bolest, priopćili su iz Nacionalnog stožera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene