Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Nacionalni stožer civilne zaštite: Nema novih zaraženih, još jedna oboljela osoba otpuštena iz bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za medije izvještava o najnovijim informacijama o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Od ponedjeljka ujutro nema novih zaraženih koronavirusom, a jedna je osoba otpuštena iz bolnice, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije. Iz Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' otpuštena je žena kod koje je ranije bila potvrđena zaraza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukupno 2213 zaraženih U Hrvatskoj šest novih slučajeva zaraze, preminule još tri osobe. Capak: ''Pronađeni su svi putnici s leta iz Frankfurta, određena im je samoizolacija'' Alemka Markotić 11 novozaraženih, ukupno 2207 Alemka Markotić odgovorila na pitanje jesu li i danas oni koji krše samoizolaciju – bioteroristi

U tijeku je 880 testova, a 25 ih nije dovršeno, rekao je Beroš i dodao da je ukupno ozdravilo 7 posto ljudi. Istaknuo je da se osim respiratornog centra u Zagrebu, u KB-u Dubrava, isti centri ustrojavaju i u Rijeci, Splitu i Osijeku.

Zahvalio se Gradu Zagrebu zbog uspostave šest ambulanta za bolesnike pod sumnjom na koronavirus. "Te ambulante rade od 0 do 24, broj telefona im je 0800 9999. Funkcionirat će od danas u 18 sati, ali već se sada javljaju djelatnici primarne zdravstvene zaštite na telefon", kazao je Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolnice u Zagrebu Alemka Markotić kazala je da u toj klinici nitko nije zaražen koronavirusom, a šest je djelatnika bolnice u samoizolaciji. Beroš je kazao da su osobe u KB Dubrava, koje su bile u kontaktu sa zaraženim liječnicima u bolnici, još uvijek u toj bolnici te su izvidi u tijeku.

Prijavljena kršenja samoizolacije

Od subote do ponedjeljka prijavljeno je 45 slučajeva kršenja samoizolacije, rekao je glavni sanitarni inspektor Andrija Mikulić. Dodao je da se trenutačno istražuje više od 20 ljudi.

Na pitanje za one koji liječnika opće prakse imaju izvan mjesta boravišta, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže da takvima na raspolaganju stoji primarna zdravstvena zaštita grada Zagreba, a studenti se mogu obratiti i zavodu školske medicine. 

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno 56 slučajeva zaraze koronavirusom, a pod zdravstvenim je nadzorom više od 9000 ljudi. Nastava se u cijeloj zemlji održava na daljinu, a u dijelovima zemlje kraće rade kafići, trgovine…

[UŽIVO] Ovo su najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Dobre vijesti: Nema novih zaraženih, još...

Posted by DNEVNIK.hr on Monday, March 16, 2020

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene