Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mjere se ne odnose na sve

Načelnik granične policije otkrio kako se provode mjere na granici s BiH i kome predstavljaju problem

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio se s hrvatsko-bosanske granice kod Bosanskog Broda te u razgovoru s Ivicom Đakovićem, načelnikom slavonskobrodske granične policije, otkrio kako granični policajci provode nove mjere prema putnicima koji dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Bošnjačke stranke govore kako je ova reakcija Hrvatske da se uvede obvezna samoizolacija za sve koji dolaze iz BiH bila nepromišljena koja će koštati Hrvatsku stotine milijuna eura.Premijer Andrej Plenković o uvođenju restrikcija je rekao da je ta mjera bila jedina moguća, da je kratkoročna.

Pročitajte i ovo Turisti počinju odlaziti - 1 Kako raste broj zaraženih... Gužve na granicama: Pitali smo turiste odlaze li zbog uvođenja karantene ili zato što im je godišnji gotov, evo što su nam rekli Slika nije dostupna Pogoršanje epidemiološke slike Slovenija uvodi stroža pravila na granici s Hrvatskom: Objavljeno što se sve mijenja

O stanju na granici Andrija Jarak razgovarao je s Ivicom Đakovićem, načelnikom Granične policije Slavonski Brod koji je rekao kako je u posljednja 24 sata zabilježeno 84 posto manje vozila kroz granicu i 81 posto manje putnika.

Objasnio je kako hrvatska policija provodi mjere samoizolacije na ulasku u zemlju.

„Mi ovdje, dakle granična policija, pri graničnoj kontroli te mjere u upisujemo u naš informacijski sustav. Naši djelatnici i Državni inspektorat provjeravaju te osobe da li provode te mjere samoizolacije. Ako se radi o tranzitu također se upisuje u informacijski sustav MUP-a RH i te osobe imaju određeno vrijeme kad trebaju napustiti RH. Pritom uzimamo njihove osobne podatke, kontakt telefon i druge bitne informacije“, kaže Đaković.

Objašnjava da se mjere samoizolacije ne odnose na ljude koji tranzitiraju kroz Hrvatsku.

„Među njima su zdravstveni djelatnici, vojno osoblje, znanstveni istraživači, stručni suradnici“, rekao je.

Nije mu, kaže, neobično vidjeti praznu granicu jer su takve mjere ranije bile propisane.

„Građani RH koji su svakodnevno prelazili granicu, išli na svoja imanja, bave se poljoprivredom u BiH, pri povratku moraju u samoizolaciju i to im je problem“, kaže Đaković.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene