Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL

Glasnogovornik Sveučilišta u Sheffieldu, nedaleko od Manchestera, poručio je da će svim studentima koji su zaraženi i u samoizolaciji biti pružena potrebna pomoć.


Na Sveučilištu u Sheffieldu u Velikoj Britaniji gotovo 500 osoba do 28. rujna zarazilo se koronavirusom.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Srbija ima više od 5000 pozitivnih i nikad više umrlih: "Velika je prisutnost virusa u populaciji, više ne znamo tko je zarazan" Krunoslav Capak Capak objasnio moraju li oni koji su preboljeli koronu i dalje nositi maske: ''Tako će biti i nakon cijepljenja''

Prema online brojaču na internetskim stranicama Sveučilišta, 474 studenta i petero zaposlenika pozitivni su na COVID-19.

Glasnogovornik sveučilišta kazao je da su se svi zaraženi pridržavali mjera i pravila koje je propisala vlada te poručio da je i studentima i osoblju zajamčena pomoć i podrška.

"Razumijemo koliko je teško studentima koji su novi ovdje u Sheffieldu, a moraju u samoizolaciju zbog novih slučajeva zaraze. Kako bismo im pružili najbolju moguću podršku, kontaktirat ćemo sve studente koji su u samoizolaciji kako bismo provjerili njihovo stanje i ponudili emocionalnu i svaku drugu podršku", poručio je glasnogovornik sveučilišta brojnim studentima.

Tjedna razina zaraze na sveučilištu u posljednjem tjednu rujna bila je 233,1 novi slučaj na 100.000 osoba, piše Daily Mail.

Sveučilištu u Sheffieldu ima oko 8000 zaposlenih, a svake akademske godine u kampusu smještaj nađe 29 tisuća studenata.