Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede kazne

Jesu li oni normalni? U Istri vlasnica kafića gostima posluživala kavu, frizerski saloni radili u Puli i Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska će policija Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar u Poreštini koja je u četvrtak gostima posluživala kavu, unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa. U Zagrebu je policija zatekla otvoren fizerski salon.

Iz policije su u petak priopćili kako su, u okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čuli razgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao sardine Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak Slika nije dostupna Zaradila kaznenu prijavu Neodgovorno ponašanje u Zagrebu: Zatajila susjedima da je zaražena pa se družila s njima u dvorištu

Ušavši u taj objekt, za šankom su zatekli 47-godišnju vlasnicu koja je troje gostiju za stolovima poslužila kavama.

"Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat", ističu u policiji.

Istarska je policija izvijestila i da su službenici u Puli tijekom u petak u Epulonovoj ulici u Puli u frizerskom salonu koji je bio zatvoren zatekli 54-godišnjakinju kako pruža frizerske usluge.

Inače, kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera.

Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Propisane mjere krše se i u Zagrebu, gdje je policija izvijestila da su službenici u četvrtak u Novom Zagrebu zatekli otvoren jedan frizerski salon. (V. P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene