Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđen prvi slučaj

Koronavirus stigao i u jedan od rijetkih dijelova svijeta u kojem ga dosad nije bilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otočje Vanuatu, jedan od rijetkih dijelova svijeta koji je sve dosad bio pošteđen pandemije, prijavilo je prvi slučaj zaraze koronavirusom, priopćile su u srijedu zdravstvene vlasti.

Ministarstvo zdravstva objavilo je da je 23-godišnji muškarac, koji se nedavno vratio iz Sjedinjenih Država, u utorak na testu bio pozitivan na COVID-19 dok je bio u karanteni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Za slučaj otkriven tijekom karantene smatra se da nije lokalni, nego da je došao izvana, ističe ministarstvo u priopćenju, dodajući da je uvelo mjere radi suzbijanja širenja virusa.

Muškarac koji je putovao iz zemlje visokog rizika na letu za to otočje u južnom Pacifiku preventivno je izoliran od drugih putnika, navodi isti izvor.

Odmah nakon dolaska poštovao je sve mjere društvenog distanciranja, a trenutačno se utvrđuje s kim je sve bio u doticaju.

Vanuatu je u ožujku zatvorio granice ne bi li se zaštitio od pandemije i tek je nedavno odobrio strogo kontrolirane povratke u domovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene