Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela državna matura

Danas prvi obvezni ispit državne mature, na provjeru znanja engleskog nije izašlo sedam zaraženih učenika

Hrvatski učenici pišu prvi obvezni ispit državne mature, onaj iz engleskog jezika, i to višu razinu. Ovo je druga matura koja se provodi u jeku epidemije koronavirusa pa za pisanje mature vrijede i posebna epidemiološka pravila.

Najviše problema ove godine odnosilo se na odluku da maturu mogu pisati učenici u samoizolaciji, no njih je bilo tek pet u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Vinko Filipović iz NCVVO-a Uobičajene molbe Poznati rezultati ovogodišnje državne mature: "Riješeno je najviše ispita bez greške do sada" Slika nije dostupna Stres zbog državne mature Pismo maturantice ministrici Divjak: "Smatrate li da zaslužujemo konstantne napadaje panike i izljeve suza svaki put kada vas vidimo na televiziji?"

"Ne znam kako idu mjere sa samoizolacijom i maturom, ali hvala Bogu sve je dobro ispalo", kaže riječki maturant Nikola.

"Nekako smo se prilagodili, već je prošle godine počelo sve s koronom pa sad znamo otprilike kako će što izgledati", ocjenjuje maturantica iz Osijeka Leonarda.

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović rekao je kako je na današnjem ispitu izostalo sedam učenika koji su COVID pozitivni.

"Ali, ohrabrujuće je da će ti učenici polagati maturu u jesen i bit će u istovjetnoj poziciji sa svim koji će polagati u ljetnom roku ako ostvare broj bodova isti ili za nijansu veći od onih u ljetnom roku", rekao je Filipović.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene