Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO MVEP

Hrvati koji su ostali u Tirolu kad je zbog epidemije koronavirusa proglašena karantena vraćaju se kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
13 hrvatskih državljana autobusom se vraća kući iz žarišta epidemije Covida-19 u Austriji. Tamošnje skijalište Ischgl povezano je sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama.

Hrvatski državljani koji su boravili u karanteni u Tirolu u nedjelju su krenuli u Hrvatsku, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da je s tom skupinom prema svojim domovima krenula i skupina Slovenaca.

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija - 2 80 posto djece vratilo se u škole Kako je prošao povratak u škole i vrtiće: "Predugo je to trajalo bez djece, bez prijatelja, bez veselja" Slika nije dostupna Odštete i do 5 milijuna eura Tisuće skijaša tužile tirolska skijališta jer nisu na vrijeme reagirala na zarazu

"U zajedničkoj koordinaciji hrvatskog i slovenskog veleposlanstava u Beču, u popodnevnim satima omogućen je polazak 13 hrvatskih državljana autobusom prema austrijsko-slovenskoj granici, odakle su nastavili put do Hrvatske", kaže se u priopćenju iz ministarstva.

Ističe se da se Tirol nalazi u karanteni, a za neka mjesta poput Ischgla, Galtuera i St. Antona na snazi je i postroženi režim potpune izolacije.

"Za kretanja i napuštanje mjesta boravka moraju se ishoditi višestruka odobrenja odnosno dozvole od nadležnih austrijskih tijela", ističe ministarstvo te dodaje da hrvatsko veleposlanstvo u Beču "nastavlja predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana, kao i pružati svu drugu pomoć hrvatskim državljanima na području Republike Austrije".

Tirol je jedno od žarišta epidemije Covida-19 u Austriji. Tamošnje skijalište Ischgl povezano je sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama.

Posjetitelji iz Danske, Norveške, Njemačke, Austrije i Islanda su početkom ožujka po povratku kućama počeli biti pozitivni na testovima za koronavirus. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene